Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Skriveri – filosofi over formålet med en forening

Dette indlæg er bagudateret med overlæg, fordi jeg ved at de forbipasserende her typisk ikke er interesserede i computer-emner.

DKuug (Danish Unix User Group – kunne også betyde Danish United Unix Gurues) er en interesseorganisation. Jeg er ikke i tvivl om at interesseorganisationer har en rolle i vores samfund, jeg er heller ikke i tvivl om at vidensdeling (udtrykt som Open Source, d.v.s. deling af kildetekst til computerprogrammer) er nødvendigt for samfundet og for uddannelse. Skønt det kun er et lille hjørne af vidensspektret DKuug repræsenterer, så er computer-teknologi (og psykologien bag anvendelsen) dog alligevel nødvendige i et moderne samfund. Men jeg skulle måske skrive til andre medier.

Jeg har kun sjældent prøvet at skrive til pressen bl.a. fordi jeg ikke syntes at jeg kunne gøre det godt nok, – men måske kan jeg egentlig godt. Hvis man nu arbejder på sagen, skriver igennem nogle gange og vender det med en anden interesseret? ved at følge med i medierne, i forbindelse med hvad jeg skriver her, er jeg endt med at synes der mangler noget i den “offentlige debat”, den “offentlige mening”, som PH kaldte det, eller “borgerlige offentlighed” eller “public sphere”. Hvad stiller man op? Så må man jo selv gå igang.

Jeg bruger et textbehandlingsprogram, som - milde mirakel - kan hentes gratis og som fungerer rimeligt godt. Der er ikke samme features som i Adobes layout program, men man kan godt lave professionel sats til tryk

Jeg bruger et textbehandlingsprogram, som – milde mirakel – kan hentes gratis og som fungerer rimeligt godt. Der er ikke samme features som i Adobes layout program, men man kan godt lave professionel sats til tryk

Skrivefelt …

Advertisement

Written by Donald

Sunday, March 29, 2015 at 1:01 GMT+0000

Posted in Blogosofi

2 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. For det første er det gået min næse forbi, at der findes et program, der hedder LibreOffice. Jeg bruger OpenOffice. Der er vist ikke den store forskel, men Libre skulle være hurtigere med nyudviklinger end Open.

  For det andet er jeg af den opfattelse, at du med sindsro kan skrive til pressen. Grunden er at du skriver godt.

  Jørgen

  Tuesday, March 31, 2015 at 8:09 GMT+0000

  • Mange tak Jørgen. Det er utrolig rart at få en bekræftelse på det, jeg vil arbejde på sagen.
   Jeg brugte også Open Office indtil for et årstid siden. Der er ikke stor forskel.
   Jeg håber I får en god dag nu – her er skydækket blevet så tyndt at det ligner at solen skinner! 🙂

   Donald

   Tuesday, March 31, 2015 at 10:51 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: