Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Træer hos Rema

Jeg blev forbavset over at den lokale købmand har udplantningstræer i sin planteafdeling – udendørs. Hvordan ser de så ud hvis der kommer nattefrost igen (der er ikke nattefrost i vejrudsigterne, men der er en vis risiko alligevel)

Skrivefelt …

Advertisement

Written by Donald

Thursday, March 26, 2015 at 10:36 GMT+0000

Posted in Brok, Skov og have

8 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. De fleste der sælger sommerplanter m.v. nu håber de får en gang nattefrost, så en nyt portion senere kan sælges. Men træerne bør vel kunne tåle nattefrost. Jeg husker engang jeg købte en masse lavendler hos Netto. De viste sig at gå ud den følgende vinter, idet de ikke var egnede til vores klima. Så mistede jeg endnu engang tilliden til Netto, hvilket sker jævnligt. I Brugsen har jeg købt nogle blomstrende kirsebærtræer, eller hvad det var, men de duer heller ikke. Det ene er forsvundet og det andet lider samme skæbne en dag jeg tager mig sammen til at fjerne det.
  Næ, lad os holde os til en bakke små stedmoderplanter, de klarer sig til de bliver for store og kan erstattes af andre sommerblomster.

  Jørgen

  Thursday, March 26, 2015 at 11:14 GMT+0000

  • Tak for rådet, Jørgen, jeg har fået en lignende forklaring om lyng, Erica, der findes mange varianter, og de der sælges om efteråret kan tåle vinteren, mens man om foråret sælger “sommerlyng” eller “sydlige lyng” som formentlig pga. deres hjemsted (proveniens) er meget lidt modstandsdygtige overfor vores vintervejr.

   Donald

   Thursday, March 26, 2015 at 11:26 GMT+0000

 2. Begge træer er opformerede deformiteter.
  Japanske kirsebær, fordi de har omdannet støvdragere og -fang til et ekstra sæt kronblade. (Derfor ingen bær. Sygeligt, efter min mening!)
  Salix, pil har deformiteten i den stærkt reducerede dannelse af grønkorn i de nye skud.

  Normalt klarer disse arter sig ved nattefrost; men det er ikke til at vide hvilken vinterfasthed disse forædlede sorter har. Det er her den dygtige og vidende planteskolemand/kvinde kommer ind og tjener eventuel merpris mangefold ind til køber.

  Farmer

  Thursday, March 26, 2015 at 12:08 GMT+0000

  • Farmer, mange tak for den skarpe beskrivelse af planter med deformiteter – det er heller ikke noget jeg er glad for, skønt jeg har set en japansk kirsebær i min barndoms “anlæg” vokse til og blive stor og flot og meget sund – andre bliver syge og får svamp. Jeg går tilbage til den oprindelige plan.

   Det råd jeg har fået er at bestille Sargent’s Apple hos en af de to store planteskoler her. Jeg prøver at høre mig for nu, det er stadig optimalt at plante nu.

   Donald

   Thursday, March 26, 2015 at 12:28 GMT+0000

 3. Sargents kan let plantes som barrodsplante fra nu af og frem til midten af april. -Endog længere, hvis det er planter fra kølehus.
  Barrodsplanter af Malus Sargentii, Proviniens Knutenborg koster ved Hedeselskabet 7,25 kr/stk ved køb af 100 planter. Dertil kommer forsendelse. Alder 2 år, Størrelse 50-80 cm.
  Hedeselskabet er blandt de absolut mest prof. m.h.t. småplanter af løv- og nåletræer.

  Farmer

  Friday, March 27, 2015 at 12:32 GMT+0000

  • Farmer – tak for den kommentar! 🙂 det er jo meget, meget billigt.

   Donald

   Saturday, March 28, 2015 at 18:29 GMT+0000

 4. Donald, du skal huske, at supermarkedskæder indkøber og planlægger brochurer månedsvis forud for, at vi forbrugere får smidt deres tilbud i hovedet, og det året rundt.
  Derfor opleves f.eks. tilbud på alskens vintergrej til hus og biler, skønt at “man” ikke har oplevet sne, frost eller kulde endnu og heller ikke når det… og her i denne tid, hvor de præsenterer alskens haveredskaber, blomster og træer m.v., ja så havde brochurerne bragt samme, om end vi havde haft snestorme og grummelige frostgrader. Alt er forlængst planlagt, indkøbt og trykt, så der er ingen vej tilbage… Man satser 😉
  Jeg støtter Farmer vedr. at betale mere hos en planteskole, hvor kvaliteten er i top; så overlever disse, og i længden sparer vi penge. At jeg intet har imod at købe frugttræer/-buske i supermarkeder, og indrømmet spare pænt mange penge, er en anden ting, men jeg skal jo gerne gå lidt imod Farmer 🙂

  anjoe

  Saturday, March 28, 2015 at 13:33 GMT+0000

  • anjoe – det er så mærkeligt med supermarkeds-mekanismen: På den ene side kan man få varer, som er billigere og bedre, på den anden side skal man kende produkterne bedre, så man kan skelne mellem dem, som indkøberne i supermarkedskædens hovedkontor ikke kan finde ud af – fx. have-træer med en passende kvalitet.
   Men jeg må dog sige at mit super-æbletræ Ingrid Marie er købt for næsten ingen penge i det tidligere SPAR supermarked her. 🙂 Man har lov at være heldig!

   Her i denne tid præsenterer supermarkederne og iøvrigt også planteskoler og byggemarkeder havegrej, og lur mig om de ikke også får solgt noget, for det strømmer til med biler, hvis indhold skal i sommerhus! 🙂

   Donald

   Saturday, March 28, 2015 at 18:33 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: