Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

For en sikkerheds skyld

Det er bedst at være forberedt på havstigningen - Hvad har du gjort for at kunne klare en vandstandsstigning på bare 2 meter?

Det er bedst at være forberedt på havstigningen – Hvad har du gjort for at kunne klare en vandstandsstigning på bare 2 meter?

Hørte at der var orkan i Nordnorge igår, 50 meter i sekundet. Orkan når det blæser mere end 32 meter i sekundet! Bølger, som var 25 meter høje. Lad os nu dividere med syv høns, så når vi frem til bølgegang og brænding på 10-15 meter, hvilket er højere end parcelhuse (også dem med 2 etager) og – hvis bølgen rammer uheldigt – nok til at smadre et lille skib som det viste.

Vinkelen fremhæver den høje bro på Atlanterhavsvejen i Mellem Norge (vistnok syd for Trondheim)

Vinkelen fremhæver den høje bro på Atlanterhavsvejen i Mellem Norge (vistnok syd for Trondheim)

Det har desværre været umuligt at skaffe billeder af “Ole”, som verificerbart er fra i går og med passende dramatisk bølgeeffekt, formentlig fordi alle fotografer med respekt for vejret er blevet hjemme. Men her er et andet billede som må være taget af en storm-chaser (DangerousRoads):

25 meter high waves

The violent wind makes waves can lead to a multitude of heights up to 25 meters. Not without reason was why all those around 20 inhabitants of the island Givær Vestfjord outside Bodø evacuated Friday.

On average waves will have a height of 12-14 meters. The waves will build up well elsewhere.

– There are also high waves against the coast, and in combination with the ebb this can cause local flooding in coastal and fjord areas, according to the alert Salten, Lofoten Islands. In Troms expected individual waves of 18-20 meters.

Advertisements

Written by Donald

Sunday, February 8, 2015 at 13:10 UTC

Posted in Vandbyggeri

Tagged with

6 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Fikk ikke så mye medfart her, men om du titter på vg.no så er det en liten smakebit på Ole der.
  Atlanterhavsveien: http://no.wikipedia.org/wiki/Atlanterhavsveien
  Der sto folk for å fotografere.
  Klem på deg 🙂

  Mormor

  Sunday, February 8, 2015 at 13:33 UTC

  • Jeg vil tro at stormens højdepunkt var vest for Norges kyst, ude i Atlanten, og jeg håber at alle skibe har undgået den voldsomme del af stormen.
   Billeder er der ikke nogen af i VG, de små-ting, der vises rundt omkring, er i mine øjne småting, som ikke er en orkan værdig, et tag, som er faldet af eller et bræt, som er knækket. Næhæ! I en bog som Victor Borge skrev om sit liv, viste han sit hus i USA efter en storm. Alt var faldet sammen, viste billedet!!! Det var måske heller ikke så solidt bygget, men alligevel. Han, Victor Borge, undrede sig også over hvor hurtigt man kunne bygge det op igen – og hvor meget det satte gang i omsætningen 🙂

   Klem på dig 🙂

   Donald

   Sunday, February 8, 2015 at 22:25 UTC

 2. Godt at have et skib i haven, hvis nu …
  Godt hvis Ole ikke blev så slem som forventet, men jeg har nu ikke set noget om det endnu.

  Jørgen

  Sunday, February 8, 2015 at 15:58 UTC

  • Der er heldigvis ikke sket ret meget, Jørgen, man har evakueret de dele af Bodø, som var mest udsat for flyvende brædder og løsgående vejskilte! 🙂

   Donald

   Sunday, February 8, 2015 at 22:26 UTC

 3. Det er nok lidt dristigt at kalde det nederste billede flot, men tankevækkende er det. Når stormen raser så voldsomt, er det vist bedst at lytte til de kloge hoveder. Det er ikke helt ufarligt at bevæge sig ud i sådan et vejr.

  Pigen fra landet

  Sunday, February 8, 2015 at 18:00 UTC

  • @Pia – Ja! Tankevækkende, i den grad. Det er en turist-attraktion, som Mormor skriver 🙂

   Donald

   Sunday, February 8, 2015 at 22:27 UTC


Comments are closed.