Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Tørre hænder

Bliver huden mere tør i frostvejr?
Hvorfor revner huden på hænderne i frostvejr?

Advertisements

Written by Donald

Wednesday, February 4, 2015 at 11:22 UTC

Posted in Brok

10 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jeg tror huden bliver tørrere om vintren. I alle tilfælde har jeg behov for lidt fugtighedscreme om vinteren, hvilket jeg ikke har om sommeren, synes jeg. Måske er luften indendøre årsagen. Her er der vel mere tørt en om sommeren.

  Jørgen

  Wednesday, February 4, 2015 at 12:11 UTC

  • Jørgen: Ja det lyder rimeligt, tør luft siger man – men det er værst, hvis man er ude i kulden. Og fugten i luften er vand, hændernes hud indeholder selvfølgelig også vand, men det er vel først og fremmest fedtstoffer (der også indeholder vand?) som holder huden blød?

   Donald

   Wednesday, February 4, 2015 at 12:47 UTC

 2. Kald vinterluft, temperaturforandringer og hyppig håndvask kan raskt tørke ut hendene. Inneluften blir også tørrere om vinteren. Og det hjelper ikke til.
  Bruk også alltid votter eller hansker på hendene når det er kaldt ute, siden den kalde luften stjeler fuktigheten fra hendene.
  Gode fuktighetskremer er lurt eller lag en selv. Et tips jeg fant, sier dette:
  Bland olivenolje og sukker og masser inn hendene med blandingen. For en ekstra god effekt kan du dekke hendene med plast og la blandingen virke i en halvtime før du skyller av. Resultatet er silkemyke hender. Husk å bruke lunket vann 🙂
  Klem på deg 🙂

  Mormor

  Wednesday, February 4, 2015 at 13:11 UTC

  • Det var interessant, Mormor, jeg takker for rådet og kan fortælle, at jeg allerede en gang tidligere har brugt olivenolie (uden sukker) i håb om at det hjalp bedre end den kamfer-vaseline creme, der sælges som håndcreme. Almindeligt smør har jeg også prøvet, men det virker for fedtet længe efter 🙂
   Klem på dig! 🙂

   Donald

   Wednesday, February 4, 2015 at 21:16 UTC

 3. Lige som fugle, især svømmefugle, har deres overlevelsesstrategier i koldt vand og vejr, så deres små fødder ikke fryser, tror jeg, at huden selv trækker fugten tilbage i kroppen for ikke at forvolde skade. Så derfor kræver det ekstra fedt for at blødgøre huden, ellers opstår der hurtigt tørre svindrevner, der kan være vanskelige at ophele.

  AagePK

  Wednesday, February 4, 2015 at 15:32 UTC

  • Ja AagePK, det er det jeg mener, jeg så forleden dag at nu var det ved at ske, en revne på en kno, hvor det tager evigheder om at hele. Jeg har dog fundet ud af at hvis jeg tager et plaster på, helst vandskyende, så kan det hele hurtigere.

   Jeg husker engang i Stockholm -30°C – hård frost, og blæst, så selv Svenskerne mente at det var koldt, – da blev man rådet til ikke at vaske sig om morgenen og SLET ikke gå ud med våd hud i ansigtet. Uha!

   Men jeg prøver med alle mulige fedtstoffer og har store forventninger til olivenolie (og måske også alm. New Zealandsk smør) 🙂

   Har du set vintergækker?

   Donald

   Wednesday, February 4, 2015 at 21:19 UTC

   • Jeg har masser af vintergækker i haven, foruden juleroser, som vi plukker buketter af. Jeg har endnu ikke set erantis.

    AagePK

    Wednesday, February 4, 2015 at 21:48 UTC

    • Korrektion: eranthiser myldrer frem!

     AagePK

     Thursday, February 5, 2015 at 8:55 UTC

     • Aaah, det var godt vi fik dem med, AagePK! 🙂

      Donald

      Thursday, February 5, 2015 at 12:54 UTC

    • Det må du endelig nyde, – og del gerne eller send billede, det trænger vi til! Jeg kan endnu se de huller i sneen, som min far viste mig når vi gik ind i Frederiksberg Have på en sol-søndag eftermiddag i Januar – og der voksede små-bitte sne-klokker, vintergækker, op gennem sneen.

     Nu ved vi at de er fulde af kølervædske, men det er nu alligevel et lille mirakel, som man kan være heldig at opleve i gamle haver!

     Donald

     Thursday, February 5, 2015 at 12:54 UTC


Comments are closed.