Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Godmorgen!

Det er nu slut med “Meningen med Julen”. Undervejs fandt vi ud af at serienavnet skulle have været MeningERNE med Julen.

Tusind tak for de sjove og lærerige kommentarer vedrørende den Meningen med Julen, hjerternes fest, solhverv og livets træ og tilhørende æbler. Hold op medens legen er god …

På årets mørkeste dag havde vi den smukkeste morgen

På årets mørkeste dag havde vi den smukkeste morgen

Kommentarer mv.

Written by Donald

Sunday, December 21, 2014 at 23:59 GMT+0000

Posted in Blogosofi, Carpe Diem

6 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Kan vel si god morgen på mandag også?
  Klem på deg 🙂

  Mormor

  Monday, December 22, 2014 at 5:34 GMT+0000

 2. God morgen og god dag og tak for den fine juleserie.

  Jørgen

  Monday, December 22, 2014 at 7:03 GMT+0000

  • Selv tak Jørgen! Vi mangler lige skadedyrene, men det smukke røde skær om morgenen på årets korteste dag fortjente også lige en kommentar 🙂

   Donald

   Monday, December 22, 2014 at 10:57 GMT+0000

 3. Jeg har da lige fra Dag 1 haft på fornemmelsen af at være på fejlspor her: Det må da ubetinget hedde Meninger OM Julen, Meningen/erne MED Julen har vi da slet ikke været inde på, vel? Meningen med juletræer, men det er jo noget helt andet, ikk’? Det har jo knap nok noget med jul at gøre, eller hvad? 🙂

  AagePK

  Monday, December 22, 2014 at 10:27 GMT+0000

  • @AagePK: Ja, det var et fejlspor, men det er den slags der sker, når man filosoferer over, hvornår truck-transport er nødvendig fordi transport ad vikingernes vandveje er for langsom. På et tidspunkt overvejede jeg revision og ordning af emnet:
   Julens etymologi,
   Jule-evangeliets historie,
   Julens Symboler,
   Julekrybben,
   Julegrisen,
   Julegeden,
   Juletræet,
   Julegaver,
   Julestjernen,
   Julekugler,
   Julehjerter,
   Juleklejner,
   osv
   men dels var det jo ikke meningen at det skulle være en videnskabelig afhandling, dels havde Wikipedia fuldt ud dækket det videnskabelige behov, og dels viste det sig, at det var opportunt at fortsætte koncentration om juletræet, som i mine øyne bedst opsummerer meningen med julen: Genfødsel, forår, hyggelig stemning på de lange aftener og iøvrigt liv i bred almindelighed. Jeg blev nødt til at afslutte med en lige så sørgelig som sand kendsgerning, nemlig at træerne trods deres succes med livet, og længere levetid end mennesker, er meget modtagelige overfor snyltere og sygdomme som fx.svampeinfektioner.

   Tak for bidragene! Nu må vi igang igen med fejring, og overgang til et nyt tal, 2015. Vi lider måske lidt for meget af tal-allergi (rettere: Tal-o-mani) her på den vestlige halvkugle, gør vi ikke? Hvordan skal man spidde det emne?

   Donald

   Monday, December 22, 2014 at 11:11 GMT+0000

  • Det er faktisk svært at lave en overskrift, det havde været bedre med “Meningen med Juletræerne”. Eller hvad med “Juletræets Mening”?

   Donald

   Monday, December 22, 2014 at 12:19 GMT+0000


Comments are closed.