Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

For at få det hele med

Jeg er ellers lidt tilbageholdende med den del af mit liv. Det er som om der er to kasser, og jeg kan kun have én ad gangen åben. Det er sikkert ikke særlig sundt at adskille dele af sit liv på den måde.

Så her er billeder på fra Onsdag aften (26/11-2014) hvor der var generalforsamling i DKuug, IT-forening til fremme af rationel brug af IT.

Det er 10 år siden, at jeg blev skubbet ind i foreningen.

Jeg kan ikke finde bedre udtryk for den fornemmelse af 10 år: Tidens Elastik. (Den må have trukket sig sammen!) Sammenligner jeg med de 10 år fra jeg var 19 til 29, så bliver jeg helt svimmel. Jo, jeg har oplevet meget også de sidste 10 år, men når de ses på baggrund af et arbejdsliv, som spænder fra guitarlærer, TV-gæst, violinist, teatermusiker, konservatoriestuderende, universitetsstuderende (med afslutning) radiomedarbejder, lærer, IT-specialist, IT-instruktør og foreningsformand, – læg dertil privatliv med flytning, børn, som bliver voksne, så virker de sidste 10 år meget fredelige, nærmest begivenhedsløse.

Derfor er det så rart at kunne se og genopleve den smukke natur heromkring, steder jeg har kendt og været fortryllet af siden min barndom.

Derfor.

Written by Donald

Saturday, November 29, 2014 at 12:26 GMT+0000

Posted in Blogosofi, Tidsmaskinen

8 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det var meget smukt at læse, Donald! Ja, naturen er en stor glæde – det samme siger jeg.

  Madame

  Saturday, November 29, 2014 at 17:31 GMT+0000

  • @Madame! Mange tak – ja, man kan sætte ting i perspektiv i fred og ro på en spadseretur 🙂

   Donald

   Sunday, November 30, 2014 at 13:16 GMT+0000

 2. Fremme af rationel brug af IT – det lyder overordentlig interessant, men det skal sikkert ikke forstås sådan, som jeg gerne vil forstå det 😉

  Rasmine

  Sunday, November 30, 2014 at 11:28 GMT+0000

  • Rasmine: Oprindelig havde hver leverandør sin måde at fx. printe noget ud. Alle “kommandoer” (svarende til menupunkter idag) havde forskellig ordlyd og kunne noget lidt forskelligt fra andre leverandørers. Unix (og DKuug) var et oprør mod den slags leverandør-tyranni. Det er ved at dø hen i dag, fordi standardisering af programsystemer har vundet frem, – men der kommer hele tiden nye slagsmål: Skal Microsoft diktere, at verden skal bruge .docx format? Hvordan skal den standardiserede Internet-kryptering finansieres? etc.
   Jeg ville ønske at den forening havde sådan en dagsorden, men desværre er de store virksomheder ikke med i den forening mere. Nu må vi nok se om vi kan ændre foreningen og få betydning ved at støtte andre foretagender i retning af “rationel IT”.

   Donald

   Sunday, November 30, 2014 at 13:20 GMT+0000

 3. Har du nogensinde oplevet, at du hører et udrykningskøretøj nærme sig: lyden bliver højere og højere, og lige ud for dig forandrer den sig så pludseligt, at føles som et mindre kanonslag har ramt dig, og lige derefter fjerner køretøjet sig, medens lyden fortsætter, blot en halv tone lavere.
  Se, det er den fysiske “Tidens Elastik”.
  Der sker sådan set lige meget på begge sider af det punkt, hvor man møder køretøjet; men i nuet tænker man jo over hver lille hændelse, og derfor virker kæden af hændelser som mindre pakket, skulle jeg mene.
  Skrev jeg forståeligt? 🙂

  AagePK

  Sunday, November 30, 2014 at 15:47 GMT+0000

  • Joeh, jeg tror jeg forstår AagePK. Jeg har kørt med tog forbi mange stationer, hvor en klokke klemtede, når toge kørte forbi. Jeg kunne høre tonen blev lavere, når vi havde passeret. Også ved vejkrydsninger var der somme tider klokker. Når man kører toget skal man trykke på hornet, når der er et skilt som siger “giv agt!” sagde togføreren fra Fåborg og gav mig lov at trykke på horn-knappen, og så sagde han “nej hov, nu kom du for sent!” Uha. Men der skete heldigvis ikke noget.

   Nuet kan godt virke mindre pakket, det forstod jeg også godt. Men jeg kom ærlig talt til at tænke at måske var jeg kørt forbi nuet i den gale retning, og det var måske derfor at klokken klemtede med en højere tone (med en højere frejvens) tidens elastik har trukket sig sammen og jeg kører den gale vej.

   Men det går nok altsammen 🙂

   Donald

   Sunday, November 30, 2014 at 21:42 GMT+0000

 4. Det forekommer mig at du også skriver om, at der er forskel på den energi vi har til rådighed i de to årtier du omtaler. Jeg er i alle tilfælde glad for at der ikke foregår så meget som før i tiden nu.

  Jørgen

  Saturday, December 6, 2014 at 12:15 GMT+0000

  • Ja, der er forskel på energien, og jeg kan godt føle, at jeg er langsommere nu, end jeg var dengang. Men det kan også være en subjektiv betragtning, fordi jeg kender så meget til livets overraskelser, at jeg ikke rigtig bliver overrasket. På et tidspunkt må vi have nogle filosofiske indlæg om “den første gang”, Jørgen 🙂

   Donald

   Saturday, December 6, 2014 at 12:50 GMT+0000


Comments are closed.