Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Forårsløg

I Netto kunne jeg købe “forårsløg” fra Tyskland. Det kunne man vist ikke da jeg var barn, eller ung eller voksen … hvornår er det begyndt at forårsløg kan købes om efteråret?

Jordnøddeformede græskar? Granat-æbler? Hvad mere? Bruger du dem?

Advertisements

Written by Donald

Tuesday, November 11, 2014 at 19:41 UTC

Posted in Carpe Diem, Liv

15 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Hm… vårløk er vel bare forvokst gressløk eller nedslanket purre 😆
  Klem på deg 🙂

  Mormor

  Tuesday, November 11, 2014 at 20:01 UTC

  • Nå bare? De smager meget godt.

   Klem på dig! 🙂

   Donald

   Tuesday, November 11, 2014 at 20:21 UTC

 2. Nu skal vi vist passe på False Friends: Forårsløg er vel ikke Spring Onions, men: forårsblomstrende løg, mon ikke? Altså tulipaner, narcisser osv. Det burde det i hvert fald være.
  Vi må have fat i Mommer Ellen! 🙂

  AagePK

  Tuesday, November 11, 2014 at 22:02 UTC

  • Jamen AagePK! Forårsløgene ligger i Nettos grøntsagsafdeling! 🙂 Jeg burde have taget et billede. De kan steges, eller koges med i sammenkogte retter, men hvis man vil have den friske grønne forårsfarve med må man skære den grønne top i småstykker og drysse ovenpå, ligesom man ville gøre med purløg. Men forårsløg-bladene er bredere end purløgenes.

   Jeg tror at østtyskere har fundet en niche her, de exporterer champignon’er og og forårsløg, og de er gode. Jeg har jo også lige set nogle DDR dokumentarer og det er sørgeligt at så meget gik galt.

   Donald

   Wednesday, November 12, 2014 at 3:26 UTC

 3. Forårsløg er vist blot navnet på denne løgtype, som minder meget om en mini-porre.
  Lidt som nu afdøde guitarist, Johnny, som hed Winter til efternavn året rundt.
  -Og eng-rapgræs , som gror bedst på højereliggende veldrænet jord.

  Farmer

  Wednesday, November 12, 2014 at 4:47 UTC

  • @Farmer: Ja, den minder om en mini-porre. Den er meget god til at pynte på en ragout hvis man kommer den i til sidst. Men det er jo åbenbart et markedsføringsnavn – og jeg falder i med begge ben, jeg kan lide navnet! 🙂
   Det var morsomt at høre om eng-rapgræs og Winter 🙂

   Donald

   Wednesday, November 12, 2014 at 13:15 UTC

 4. Det sker vi køber forårsløg, men ikke ofte. Og heller ikke mange af de nymodens frugter. Forleden købte vi en pomolo til 5 kr. Jeg synes den er ret ligegyldig, men fruen kunne godt lidt den. Og så glædede vi os i øvrigt over at der kun var tre appelsiner i en pose fra Netto, som hurtigt blev uspiselige. Trist hvis det havde været dem alle.

  Har kigget lidt på forårsløg – det ser ud til at det ikke bare er en art løg. Allium fistulosum er en af dem og Allium cepa synes at være en anden, hvis det ikke bare er tidligt høstede almindelig løg.

  Jørgen

  Wednesday, November 12, 2014 at 7:01 UTC

  • @Jørgen: Tænk at I også oplever at frugterne bliver hurtigere uspiselige. Det er faktisk tegn på at de ikke er sprøjtet alt for meget. Man skal alligevel sørge for at skylle og skure dem inden man rører ved skallen, hvis man er allergisk overfor appelsin-sprøjtemiddel (det fandt vi ud af da min søn var baby – det er ikke så slemt mere).

   Det er en af de arter, Allium fistulosum el. lign.

   Donald

   Wednesday, November 12, 2014 at 13:36 UTC

 5. Forårsløg kan vist købes nærmest året rundt nu om stunder 🙂

  Madame

  Wednesday, November 12, 2014 at 7:31 UTC

  • @Madame: Ja det kan de – og det er godt! 🙂

   Donald

   Wednesday, November 12, 2014 at 13:38 UTC

 6. Guitaristens efternavn passede i øvrigt perfekt til ham, da han var albino 😉

  anjoe

  Wednesday, November 12, 2014 at 9:09 UTC

  • Ja, han og broderen var svært blege i kammen 🙂

   Farmer

   Wednesday, November 12, 2014 at 11:32 UTC

 7. Forårsløg har man kunnet få hele året meget, meget længe. De er dejlige til mange ting især asiatisk inspirerede retter, men også meksikansk etc. Både græskar og grantatæble spiser jeg skam også. Granatæble er en lækkerbidsken i den grad. Måske du skal gøre, som jeg gjorde en overgang, hvor jeg prøvede ting, jeg aldrig havde spist før…

  Deborah

  Wednesday, November 12, 2014 at 19:07 UTC

  • Tak for kommentaren Deborah! Ja de er dejlige, de giver en fornemmelse af forår her om efteråret, tynde og friske som de er, de såkaldte forårsløg! 🙂
   Jeg tror ikke jeg har forklaret mig særlig godt. I min barndom fik min mor granatæbler tilsendt og hun syltede selv græskar mv – hun orkede utroligt meget! Så jeg kender godt alle de “lækre” ting.

   Jeg tager forbi en velassorteret grønt-afdeling i Irma og Kvickly, når jeg har mulighed for det. Men da jeg så disse forårsløg i vores Netto her i det sene efterår, blev jeg lidt forbavset. Det er nok muligt, at jeg ikke har set ordentligt efter sidste år, men man kunne ikke få den slags forårsagtige grøntsager i butikkerne her i kanten af HT-zonen for bare ganske få år siden 🙂
   I Netto’s første år kunne man kun købe et meget smalt sortiment af grøntsager 🙂

   Donald

   Thursday, November 13, 2014 at 15:27 UTC


Comments are closed.