Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Mange forklaringer, (næsten) ingen mening

Under udarbejdelse af en artikel om udvikling af “apps”, web-applikationer, som kører på mobile enheder, også kendt som mobiltelefoner (med internet-forbindelse + tlf.) er jeg stødt på utroligt mange positive, uselviske forfattere, som gerne vil forklare hvordan det hele hænger sammen.

Men en forklaring af hvorfor man gør sådan-og-sådan, er svær at finde. Der gik adskillige timer, inden jeg fandt en artikel, som forklarede hvorfor man har valgt netop de løsningsmodeller som jeg skriver om (navn: Mono og .NET). Wikipedia giver de bedste forklaringer, men også her mangler “hvorfor lige netop sådan?”

Man finder alle mulige andre forklaringer, her illustreret med et skematisk diagram nedenfor.

Infoq model fra 2010-artikel om de udviklingsteknikker, der anses for at være de bedste, og som skulle fremme produktiviteten http://www.infoq.com/news/2010/07/.NET-Azure-Sample-Layered-Arch

Infoq model fra 2010-artikel om de udviklingsteknikker, der anses for at være de bedste, og som skulle fremme produktiviteten
http://www.infoq.com/news/2010/07/.NET-Azure-Sample-Layered-Arch

Billedet herover kan jeg konstatere er en hastigt skitseret illustration af hjælpefunktioner, der markedsføres af Microsoft under forskellige TBF’er (Tre-Bogstavs-Forkortelser) – og som skal gøre det lettere at køre en såkaldt “cloud”-server. Men ikke et ord om hvorfor en almindelig netforbindelse med net-filsystemadgang ikke er bedre.

Servicemeddelelse: app == forkortelse af applikation, det, som en computer anvendes til, ses på mobil-telefoner som et ikon, man kan aktivere ved berøring af en touch-screen.

Kommentarer …

Written by Donald

Sunday, October 26, 2014 at 4:19 GMT+0000

Posted in Brok

2 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det kræver vist et talent at forstå dette jeg ikke har.

  Jørgen

  Tuesday, October 28, 2014 at 14:26 GMT+0000

  • @Jørgen – tak for kommentar alligevel. Disse indlæg er somme tider en huskeseddel til mig selv. Her drejer det sig om at de artikler, man finder i blade og på web-sider om IT-teknik, somme tider ikke rigtig giver mening.

   Hvis man ser nærmere på denne tegning med et lidt kritisk øje, kan man se at den ikke forklarer hvordan man skal kunne registrere udgifter (expense).

   Den forklarer ikke hvorfor det skulle være en fordel at have cloud-storage – faktisk er der slet ingen forbindelse fra øverst til nederst i diagrammet.

   Donald

   Tuesday, October 28, 2014 at 23:05 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: