Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Fjernelse af sti-skilt

Stationsbyggeri, rækkehus nr. 2 med 3 enheder beliggende på gammel stationsgrund

Stationsbyggeri, rækkehus nr. 2 med 3 enheder beliggende på gammel stationsgrund – i baggrunden ses stiskiltets stander, – selve skiltet er pillet ned

Mine gæster brokkede sig: Det var dog et roderi nede ved stationen, hvordan kan det være at kommunen tillader det, det hus ligger jo helt forkert.

Her ses at jorden omkring standeren er pløjet op så man kan anlægge have

Her ses at jorden omkring standeren er pløjet op så man kan anlægge have

Mine gæsters bemærkning triggede min ærgrelse. Ikke bare ligger byggeriet og roder på vores skolesti, og forsøger at klippe forbindelsen til Jernbanestien, men desuden ligger boligerne lige lovlig tæt på banelegemet. Kigger man efter langs banen er det dog værre i Tisvilde og efter den station, der hedder “Godhavn” (der er *ikke* nogen havn dér). Der er boliger, som ligger 4-5 meter fra banelegemet, men det er dog ikke normen, og det er ikke noget at stræbe efter.

Bemærk skilt-standeren til højre, det var markering af sti-rute 32!

Bemærk skilt-standeren til højre, det var markering af sti-rute 32!

Men værre, i mine øjne, er at byggeriet ligger på dårligt drænet område. Under byggeriet blev grunden oversvømmet flere gange. Banens teknikere fortæller, at grundvandet står 20 cm. under skinnerne.

Det oprindelige stationsareal var lagt på Vejby Rende, vandførende grøfter, som skulle afvande områderne inde i Vejby. Der er en eng højere oppe, som pga. jordbundsforhold er våd det meste af tiden og som afvandes gennem stationsområdet.

Det er ellers et meget pænt byggeri. Facade.

Written by Donald

Wednesday, October 1, 2014 at 10:31 GMT+0000

Posted in Brok, Byggeri

10 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Skilting er bra, men jeg undrer meg, blir det ikke lenger lov å benytte disse stiene?
  Klem på deg 🙂

  Mormor

  Wednesday, October 1, 2014 at 11:11 GMT+0000

  • Ja Mormor, bekymringen er, at bygherren prøver at sløjfe så meget af stierne som muligt, idet bolig-enhederne derved bliver lettere at sælge. Det er forståeligt, men løsningen og kommunens administration af byggetilladelser er under al kritik i mine øjne.

   Klem på dig! 🙂

   Donald

   Wednesday, October 1, 2014 at 11:57 GMT+0000

 2. Det er dog sært hvad man finder på. Gode løsninger ville være klædeligt.

  Jørgen

  Wednesday, October 1, 2014 at 14:14 GMT+0000

  • @Jørgen: Ja, jeg kan jo ikke lave om på det, men lokalrådet vil forhåbentlig støtte ønsket om at jernbanestien bliver ordentlig at gå på (sådan som den er et par matrikler længere henne).

   Donald

   Wednesday, October 1, 2014 at 20:25 GMT+0000

 3. Over det ganske land er jernbanen (om muligt) lagt på den billigste jord, og det må man have i baghovedet, når man vurderer nærliggende grunde. Hvorfor var den billig netop her?

  Eric

  Wednesday, October 1, 2014 at 18:09 GMT+0000

 4. Jeg tænker altid på Den danske farce “Familien Gyldenkål” når jeg ser tåbelige placeringer.
  Gyldenkål bor Myosevej 13 klods op ad Kastrup Lufthavn, så kopper og lamper ryster hvert andet øjeblik, når et fly lander eller letter.
  Det bliver et tilsvarende liv for disse mennesker med den afstand til banen.

  Dræningens vigtighed er for øvrigt helt gået i glemmebogen hos visse aktører indenfor byggeri.
  Det bliver en meget høj pris mange boligejere og stat/kommune kommer til at betale de kommende år. Vore vandløb har en dobbeltfunktion. De er både naturområder og afvandingsveje. Man har siden 1992, på mest ubegavede vis, holdt næsten 100 % fokus på natursiden i stedet for at se på, hvordan man kunne kombinere og få både natur og afvanding.

  Farmer

  Thursday, October 2, 2014 at 4:03 GMT+0000

  • @Farmer: Myosevej – ja ha! 🙂 Ja, det bliver en høj pris, man kommer til at betale i årene fremover. Måske bliver det nødvendigt at etablere ny dræning og pumpestationer.

   Jeg fik endnu mere ondt, da jeg for nogle måneder siden så, at de gode grunde lidt over stationen ikke var solgt endnu, og de var ikke vandplagede.

   Donald

   Thursday, October 2, 2014 at 9:50 GMT+0000

 5. Det var da utroligt, at man kan finde på at bygge boliger bare 4-5 meter fra banelegemet! Men de bliver vel næppe solgt …

  Madame

  Thursday, October 2, 2014 at 7:58 GMT+0000

  • @Madame: Det er meget ældre byggeri i Tisvilde, som ligger for tæt på banelegemet; her i Vejby er der større afstand (nyere lokalplan-regler).

   Det er lidt underligt synes jeg, men de bliver faktisk solgt, boligerne ved stationen. Jeg tror det skyldes at der etableres hegn og det er typisk byboer, som slår sig ned her. Der er både indkøb, tog, bus, skole, børnehave, socialcenter, postexpedition, strand og skov. Idræt, motion, – kirke – har jeg glemt noget?

   Donald

   Thursday, October 2, 2014 at 10:00 GMT+0000


Comments are closed.