Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Fantasterier

Efter nogen tid mødte jeg en anden aftenbader, og da vi faldt i snak havde han mange fantastiske historier og idéer: Vi skulle bygge en dæmning fra Hundested til Rørvig, så ville de, der blev ramt af højvande efter Bodil, (Roskilde fjord, Holbæk) være forskånet for at få deres kældre og stuer ødelagt. Any comments?

Advertisements

Written by Donald

Saturday, August 9, 2014 at 14:23 UTC

Posted in Blogosofi, Byggeri

13 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Er det trolig?
  Klem på deg 🙂

  Mormor

  Saturday, August 9, 2014 at 14:26 UTC

  • Ja, man kan sikkert godt, Mormor, men jeg ved ikke hvad det ville koste. Det er sikkert en meget god idé, hvis man mangler noget at lave – og så kunne man jo bagefter også bygge en dæmning for de norske fjorde … 🙂
   Klem på dig 🙂

   Donald

   Saturday, August 9, 2014 at 14:31 UTC

   • Vi’kke ha demninger der vel 🙂

    Tror nok det blir en fryktelig kostbar affære, men kan hende det er lurt å forhindre videre erodering av strendene?

    Klem på deg 🙂

    Mormor

    Saturday, August 9, 2014 at 15:24 UTC

    • Det er for kostbart, klart nok, Mormor!
     Klem på dig! 🙂

     Donald

     Saturday, August 9, 2014 at 21:11 UTC

 2. Aftenbadning lyder vel nok dejligt her i sommervarmen! Dæmningen er nok mere tankespind 🙂

  Madame

  Saturday, August 9, 2014 at 16:07 UTC

  • @Madame: Ja, det er dejligt at stranden er sten så man ikke får sand mellem tæerne! og vandet er rent 🙂

   Donald

   Saturday, August 9, 2014 at 21:09 UTC

 3. Så skulle I vel også gå mindst 8 måneder tilbage i tiden? 😉

  Henny Stewart

  Saturday, August 9, 2014 at 20:26 UTC

  • @Henny, nej det var selvfølgelig ikke meningen, men mon ikke der komme en efterårsstorm igen – måske ikke i år, men statistisk set er der vel én hvert 10. år eller så 😦

   Donald

   Saturday, August 9, 2014 at 21:10 UTC

   • Jo, men nu skrev du jo “Bodil”, og hende har jeg jo et helt specielt forhold til, den bitch. Hun tog jo mit tag og dumpede det i haven.

    Henny Stewart

    Thursday, August 14, 2014 at 7:48 UTC

    • Ha Henny, JA – man skulle kunne skrue tiden tilbage og redde, hvad reddes kan. Desværre. Jeg håber så inderligt at fremtidige huskøbere er opmærksomme på sådanne ting, men ak, for 10 år siden byggede man i nabobyen på noget, der havde været et gadekær eller eng – ubebyggeligt i århundreder, men der blev drænet, maskinerne væltede fordi de ikke kunne stå på den bløde jord osv. Det *kan* lade sig gøre, husene står, men hvis nu ikke kommunen vedligeholder dræningen, så bliver de oversvømmet ved næste skybrud. Vandet i grøften udenfor står 20 cm. under gulv-niveau efter et almindeligt regnvejr.

     Donald

     Thursday, August 14, 2014 at 10:12 UTC

 4. Ligesom ved Kathrine i New Orleans var det vel mere bagvandet fra nedbøren, der oversvømmede; det samme sker i England og Holland, når sluserne lukker, og Thames og Rihnen ikke kan lade vandet. Og som Henny påpeger: det nytter ikke at være bagklog.

  AagePK

  Saturday, August 9, 2014 at 20:58 UTC

  • Milde Neptun! Jeg troede at “The London Barrier” kunne pumpe vandet ud fra Thames udi Nordsøen! Men det kan den ikke! Jeg måtte lige se efter på Wikipedia:

   Most river floods will not fill this volume in the few hours of the high tide cycle during which the barrier needs to be closed. If the barrier were not there, the high tide would fill up this volume instead, and the floodwater could then spill over the river banks in London. About a third of the closures up to 2009 were to alleviate fluvial flooding.

   D.v.s. at man “normalt” kan slippe af med flodvandet når der er lavvande, men at man ikke ligefrem kan pumpe vandet ud sådan som Hollænderne kan ved Zuidersee og andre steder. Det er da håbløst!

   Erik Hulegaard har andetsteds fortalt at en dæmning fra Hundested til Rørvig faktisk har været foreslået for flere årtier siden – men den er ikke rentabel. Jeg ville egentlig tro at der kunne være mening i at få noget af trafikken til Sjællands Odde ledet gennem Halsnæs og Rørvig – men vejanlæggene de steder ender nok også med at gøre projektet helt og aldeles urentabelt.

   Tak for kommentaren iøvrigt, jeg blev klogere på Thames Barrier 🙂

   Donald

   Saturday, August 9, 2014 at 21:31 UTC

 5. Svaret på spørgsmålet: no.

  Jørgen

  Sunday, August 10, 2014 at 8:19 UTC


Comments are closed.