Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Få brandmænd

Tænk, er det 11 år siden nu. Sammen med naboen, min gode ven Frank, tog jeg til stranden for at få en dukkert på de varme sommerdage. Hvis man kunne få en sludder med livredderen, så gjorde Frank det. “Hvad var fremtidsudsigterne?” Det er jo et sommerferiejob, så det var måske ikke lige følsomt nok at pukke på at den unge mand burde få en uddannelse og tænke på fremtiden. Vi, der ikke er gymnastik-begejstrede, tænker måske ikke så meget på karrieremulighederne for livreddere, svømmehal-passere og ski-instruktører.

I mit fag (IT) kalder man ad-hoc opgaver for “brandslukning”, man er “brandmand” så at sige, når man kommer til en virksomhed med den opgave at løse et problem. Måden, man får den slags job, varierer meget.

Der er faktisk mange karrieremuligheder indenfor de fleste uddannelser/fag. Spørgsmålet er, om man er i stand til at finde studierelevante jobs, mens man studerer og senere kommer ind i relevante fagområder.

Lad os håbe at de fleste studerende har fået god karriere-rådgivning.

Livredderens opgaver omfatter måling af vand og luft, klargøring af livredderjolle -

Livredderens opgaver omfatter måling af vand og luft, klargøring af livredderjolle –

Få brandmænd

– og opsamling af brandmænd (farlige gopler) samt skrive status på en opslagstavle: Få brandmænd

Er der forskel på karriere-rådgivning og erhvervsvejledning?

Advertisements

Written by Donald

Wednesday, July 30, 2014 at 1:01 UTC

Posted in Liv

4 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Erhvervsvejledning bør vel finde sted inden arbejdslivet er begyndt (eller hvis der er gået smadder i det) og karriere-rådgivning er når arbejdslivet er godt i gang. Men ellers er det sikkert det samme – vejledningen og rådgivningen skulle gerne føre til relevante beslutninger hos den vejledte og rådgivede. Medmindre aktiviteten er påtvunget. I så fald kan sabotage (jeg tror jeg prøver) blive konsekvensen.
  Ser i øvrigt frem til at der bliver lavet toiletpapir af goplerne.

  Jørgen

  Wednesday, July 30, 2014 at 6:09 UTC

  • Den skelnen giver mening, men det, som jeg tænkte på, Jørgen, er nu noget lidt andet. Når et ungt menneske ser verden med friske øjne, tænker man måske “jeg kan blive brandmand” – en statisk opfattelse af hvad et voksent menneske er. Nogle børn har forældre, som siger: Det er fint nok, og det giver adgang til videreuddannelse som brandtekniker, forsikringsagent eller instruktør i brandkorpset, eller man kan når man bliver ældre, blive ambulance-chauffeur. De fleste brandmænd har andre job ved siden af. -etc- 🙂

   Donald

   Wednesday, July 30, 2014 at 8:50 UTC

 2. Gopler? Er det brennmaneter?
  Klem på deg 🙂

  Mormor

  Wednesday, July 30, 2014 at 7:49 UTC

  • Ja, der er brennmaneter i Kattegat ud for vores kyst, Mormor, UHA!
   Men livredderen fisker nogle af dem op. Der kommer bare flere hele tiden!

   Klem på dig! 🙂

   Donald

   Wednesday, July 30, 2014 at 8:52 UTC


Comments are closed.