Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Sommerferie

Jeg tog ikke billeder af de 20-25 mennesker, som var samlet øverst på skrænten for at se solnedgangen, men tænkte på hjemvejen at det egentlig er lidt underligt at disse mange mennesker kun kommer udenfor København i højsommeren.

Efter en tur i gråvejr kommer man til kysten og ser de lave skyer åbne sig i horisonten

Efter en tur i gråvejr kommer man til kysten og ser de lave skyer åbne sig i horisonten

Nordkysten – d.v.s. fra Tisvildeleje til Helsingør – vokser fra næsten ingen beboere til 70,000 beboere i sommermånederne. Nordkysten er bebygget med sommerhuse, grundene er større end i København og større end normale helårshus-grunde, selvfølgelig. Men i modsætning til nye sommerhusområder, så var det tilladt at bygge helt ud til kysten dengang man anlagde de mange smukke sommerhuse på Nordkysten.

Kommentarer …

Advertisements

Written by Donald

Tuesday, July 15, 2014 at 9:56 UTC

Posted in Carpe Diem

10 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Kun bureaukrataer kan vel have noget imod SMUKKE sommerhuse. Problemet er, at flertallet af sommerhuse er alt andet – måske endda nu til dags endda også i Nordsjælland.

  Rasmine

  Tuesday, July 15, 2014 at 10:10 UTC

  • Jeg tror det væsentligste er om sommerhusene insisterer på at eje jorden helt ned til strandkanten. Den offentlige strandret i Danmark siger ikke noget om at folk skal have lov til at gå ned på stranden, kun at man må færdes i vandkanten, hvilket over lange strækninger kan være næsten umuligt og endda dødsensfarligt (på glatte sten fx.)

   Her ved Vejby Strand var der indtil stormen Bodil i 2013 en sti langs med toppen af skrænten. Et af husene langs stien tilhørte Erhardt Jakobsen. Den er desværre skredet, skrænten, men der er stadig flere steder, hvor man kan komme hen til kanten og ad en offentlig trappe gå ned på sandstranden. Det er jo typisk det, som sommergæsterne kommer efter.

   Hvis der ikke var den holdning til fællesskabet, ville sommerhusene i området blive opfattet som borgerfjendske.

   Peter Olesen har skrevet om de fantasifulde sommerhuse ved Vejby Strand. 🙂

   Donald

   Tuesday, July 15, 2014 at 11:52 UTC

 2. Strande og sommerhusområder ligger ret ensomt i mængden det meste af året, også en sommerdag med blæst og regn, holder folk inde og væk fra naturen, men så er der så meget mere plads til os andre, men de ved ikke hvad de går glip af 🙂
  Smukke billeder, også af de ‘røde’ sten.

  Pigen fra landet

  Wednesday, July 16, 2014 at 5:41 UTC

  • Mine rare venner, Erik og Gitte, bor det meste af tiden på Bøtøvej, og der er efterhånden også andre helårsbeboere. Jeg har kendt området siden midten af 50’erne og kommer snart forbi igen. Måske jeg også skulle kigge ind hos dig og sige goddaw 🙂 Men det er rigtigt, de, der bor inde i en storby, går glip af noget. De fleste ved det godt – der er mange, der flytter til kolonihave straks om foråret. 🙂
   “De røde sten”, ja, det er magisk 🙂

   Donald

   Wednesday, July 16, 2014 at 9:49 UTC

   • Du skal være velkommen. Ligesom jeg har noteret mig din invitation om at kigge ind til dig, hvis vi kommer på dine kanter.

    Pigen fra landet

    Wednesday, July 16, 2014 at 17:18 UTC

    • Det kunne være morsomt, Pia! Lige nu har vi familiebesøg og jeg har slet ikke styr på hus og have, men jeg kan altid finde en kop kaffe frem 🙂

     Donald

     Wednesday, July 16, 2014 at 22:13 UTC

 3. Nordsjælland er et vidunderligt sted hele året og ikke bare om sommeren 🙂 Godt man ikke bor lige ud til kysten …

  Madame

  Wednesday, July 16, 2014 at 6:57 UTC

  • @Madame: Jeg synes også her er godt hele året 🙂 Især er jeg forbavset over så godt det fungerer at tage toget til Hillerød! Derimod har jeg oplevet mange afbrydelser mellem Hillerød og København.

   Donald

   Wednesday, July 16, 2014 at 9:51 UTC

 4. Vakkert.
  Er det ikke noe “strandlov” i Danmark, slik som hos oss? http://no.wikipedia.org/wiki/Strandloven
  Klem på deg 🙂

  Mormor

  Wednesday, July 16, 2014 at 20:39 UTC

  • Jo der er en lov, Mormor, men den sikrer ikke at der er ADGANG til zonen ved vandet – og det er kun de yderste 3-4 meter tror jeg.

   Til gengæld har vi her mellem Hundested og Gilleleje de flotteste militære og offentlige strande, som kan rumme tusindvis af Københavnere – så her er der smukt strandliv og mange steder er der små offentlige strande med offentlige trapper ned af de stejle skråninger! Dejligt!

   Klem på dig 🙂

   Donald

   Wednesday, July 16, 2014 at 22:15 UTC


Comments are closed.