Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Kan ikke? Vil ikke!

Den aller værste og lidt morsomme (meget lidt morsomme) mail-virus, som blev sluppet løs for ca. 13 år siden, var en HTML mail med subject line: “I love you”.

Den brugte et link inde i mailen (eller i subject-line) til at aktivere et program, som slettede filer. Ikke særlig seriøst udvalgte filer, men blot filer – for den var resultat af en students undren over at Microsoft mail-klienten (programmet “Outlook”) tillod at andre mennesker kørte programmer på DIN maskine uden at spørge.

Jeg får sommetider pressemeddelelser, der ser sådan ud:

I en mail kan der være en text og flere dele, parter, med hhv. HTML (web-format), billeder, lyd, video og office-dokumenter mv.

I en mail kan der være en text og flere dele, parter, med hhv. HTML (web-format), billeder, lyd, video og office-dokumenter mv.

Mail-klient kan ikke?

Den vil ikke!

Det er selvfølgelig mig, der har sørget for, at den ikke vil.

Advertisements

Written by Donald

Monday, July 7, 2014 at 8:51 UTC

Posted in Brok

12 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Mailklienten har ingen vilje. Den KAN ikke, fordi Du ikke vil 🙂

  Rasmine

  Monday, July 7, 2014 at 8:56 UTC

  • @Rasmine! Yesss! Ja, – man skal ikke anthropomorfisere sin mail-klient! 🙂

   Donald

   Monday, July 7, 2014 at 9:09 UTC

 2. Nej, men det er vist temmelig almindeligt at computernørder gør den slags ting 😉

  Rasmine

  Monday, July 7, 2014 at 9:26 UTC

  • I nogle sammenhæng er det praktisk, som fx. når man vil beskrive, hvad en maskine kan gøre. Jeg foreslog engang en af mine kolleger at indføre “centre of control” for kurser, der underviste i systemadministration, inspireret af en bemærkning på første side i alle tiders lærebog, Kernighan & Ritchie’s bog om “The C Programming Language”. (C kom efter B, der var inspireret af BCPL).

   Men kollegaen syntes det var ubrugeligt – senere har jeg brugt det mange gange alligevel, for det er et billede, som mange kan forstå. De fleste ting forstår vi gennem billeder.

   Donald

   Monday, July 7, 2014 at 9:33 UTC

 3. Donald, kan du huske, hvad denne film hedder: i filmen optræder en amerikansk skoledreng, der gerne vil imponere den nye pige i klassen. Han viser, hvordan han kan rette i hendes karakterer via nettet. Han har også et program, en grabber, der ringer alle byens telefoner op, og sætter mærke ved dem, der er tilsluttet en computer. På den måde kommer han i forbindelse med “Joshua”, opkaldt efter computer-skaberens afdøde søn. De starter spillet “World wide war”; hvad drengen ikke ved er, at Joshua er Pentagons forsvars-styresystem. Kun ved at spille på Joshuas vilje til at vinde, og overbevise maskinen om, at world-wide-war ikke har nogen vinder, får drengen maskinen til at give op. Og spille skak i stedet. I mellemtiden er bjergfæstninger og andet isenkram i full-alert, og russerne underettet om den uundgåelige katastrofe.
  Hvad hed filmen?

  AagePK

  Monday, July 7, 2014 at 10:59 UTC

  • AagePK, din beskrivelse var mere end nok til at finde filmen. Jeg skrev flg. i et søgefelt som IKKE er belastet af tidligere søgninger, d.v.s. væk med alle “cookies” og andre kneb, som Google bruger (https://www.google.com/webhp?complete=0&hl=en):

   Wikipedia: Film, Joshua computer at Department of Defense discovered accidentally by a schoolboy

   https://en.wikipedia.org/wiki/WarGames

   WarGames is a 1983 American Cold War science-fiction film written by Lawrence Lasker and Walter F. Parkes and directed by John Badham. The film stars Matthew Broderick, Dabney Coleman, John Wood, and Ally Sheedy.

   The film follows David Lightman (Broderick), a young hacker who unwittingly accesses WOPR, a United States military supercomputer programmed to predict possible outcomes of nuclear war. Lightman gets WOPR to run a nuclear war simulation, originally believing it to be a computer game. The simulation causes a national nuclear missile scare and nearly starts World War III.

   Hvorfor det? Var det fordi Oliver Stone’s “Untold History of The United States” bl.a. fortæller om hvor tæt vi har været på atomkrig med udslettelse af stort set alle mennesker og ufattelige lidelser? Det værste var week-end’ens afsnit, hvor en Russisk ubåd blev jagtet af Amerikanske dybvandsbomber og mandskabet er lige ved at give op, kommandøren mener de bør affyre atom-missikerne men rådfører sig med “den politiske officer” som mener at de bør lade være! 🙂

   Donald

   Monday, July 7, 2014 at 11:13 UTC

   • og det ville være forståeligt, at russerne havde fyret torpedoen af: det var selvforsvar. Lige som i Røde Oktober, og hvad de andre close-contact-film nu hed. Amerikanernes største største fejl er mangel på fantasi: hvad ville de selv gøre i den situation, og hvilke remedier kan fjenden tænkes at have? A’et i USA står for Arrogance!
    Nej, min interesse ligger på en ide, udsprunget af Lightmans grabber: hvis den danske mission i Afghanistan havde en sådan, og man hver nat mellem kl 24 og 06 kørte programmet, hvor mange (mobiltelefon-)fjernstyrede vejsidebomber kunne man så rydde, inden dagens morgentrafik og patruljering?

    AagePK

    Monday, July 7, 2014 at 11:26 UTC

    • Oliver Stones afsnit om Cuba-krisen og Kennedy’s håndtering af den var ikke fiktion – men detaillerne var dengang strengt hemmelige. Specielt talte man kun lidt om at Kennedy var rasende på militærets ledere for at være paranoide, og “hvis man skulle have noget at vide, måtte man gå en anden vej”. Kennedy fandt ud af at våbenbalancen var helt skæv i USA’s favør, og han fik kontakt med Nikita Khrushchev, som foreslog afrustning m.v. – de fandt ud af at de i meget højere grad kunne stole på hinanden. Men Kennedy blev skudt og Nikita blev afsat af Brezhnev i 1964.

     Donald

     Monday, July 7, 2014 at 11:32 UTC

     • Der har været en hel del udsendelser på tysk tv, bl.a med interviews med Sergej Khrustjov, med u-bådskommandøren og mange andre, så jeg er godt klar over, at det ikke er fiktion. Jeg drog bare paralellen, fordi mange film var utroligt tæt på virkeligheden, selv om virkeligheden jo som regel overgår filmene. Jeg holder bare Oliver ud i en lidt strakt arm, fordi han er lidt over-glad for Cuba og deres fidele Castro. At russerne skulle have overladt cubaneren 100 atomic warheads med fuld råderet? Arhh, er det ikke lige i overkanten?

      AagePK

      Monday, July 7, 2014 at 13:38 UTC

      • OK – OK, vi holder Oliver ud i strakt arm, og priser ham og hans film-klipper og redaktion for at have fundet så mange fantastisk afslørende klip.

       En anden begivenhed, som kunne have udløst en atomkrig, var forårsaget af skybruds-skyer, sådan nogle som vi har i øjeblikket. Jeg kan ikke huske historien nøjagtigt, men slår den op om lidt … så, nu er det gjort:

       Stanislav Yevgrafovich Petrov (Russian: Станисла́в Евгра́фович Петро́в; born c. 1939) is a retired lieutenant colonel of the Soviet Air Defence Forces. On September 26, 1983, he was the duty officer at the command center for the Oko nuclear early-warning system when the system reported that a missile was being launched from the United States. Petrov judged the report to be a false alarm, and his decision is credited with having prevented an erroneous retaliatory nuclear attack on the United States and its NATO allies that could have resulted in large-scale nuclear war. Investigation later confirmed that the satellite warning system had indeed malfunctioned.

       Donald

       Monday, July 7, 2014 at 16:15 UTC

      • Vi kan jo også lige sammenholde den russiske u-båds-kaptajns vægren, i samarbejde med kommisæren mod at affyre en atom-torpedo, hvilket var realitet, med War Game scenariet, der jo starter med, at en misil-kommandør nægter at affyre sit misil under en øvelse, hvilket får Pentagon til at opstille den automatiske misileer: WOPR = Joshua, der jo ikke forventes at gøre knuder pga samvittighedskvaler: historiske fakta vs filmisk fiktion.

       AagePK

       Monday, July 7, 2014 at 18:16 UTC

      • Ja, det er en god sammenligning, AagePK.
       (Opdateret.)
       Uden sammenhæng iøvrigt – dette er ikke om 1970’erne eller 80’erne – her er et link til YouTube kopi af Oliver Stones “Untold History of US” med mange film-klip, som underbygger hans historie.

       Jeg laver nok nogle screen-shots senere med kommentarer om hvad det er for nogle ting, som er bemærkelsesværdige.

       Donald

       Monday, July 7, 2014 at 18:25 UTC


Comments are closed.