Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Bier i Dronningebusken

Der går ikke mange dage før Dronningebuskens blomster begynder at visne falde af.

Dronningebusken summede af bier - er det humlebier eller honningbier?

Dronningebusken summede af bier – er det humlebier eller honningbier?

Udsnit af foregående - her er bien tydeligere

Udsnit af foregående – her er bien tydeligere

Her ses en bi fra siden

Her ses en bi fra siden

Udsnit af samme billede

Udsnit af samme billede

På billeder med så mange detailler er det svært at få øje på en enkelt bi. Og for fotografen er det også en udfordring at få øje på bien, holde kameraet stille mens automatikken indstiller afstanden (det tager 1/2 sekund eller måske nogle gange lidt mere) og så er bien væk!

Jeg burde fortælle evt. interesserede om at haven ikke er det eneste der sker i livet her – men der sker så meget at det er sjovere at lave blogg-indlæg i en lang strøm om haven set på mange forskellige måder – det er nu engang utroligt, hvor meget der sker i haven gennem forårsmånederne.

Advertisements

Written by Donald

Thursday, June 5, 2014 at 8:04 UTC

Posted in Skov og have

7 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Forhåbentlig er det andet, der sker, ikke ubehageligt!

  Rasmine

  Thursday, June 5, 2014 at 8:19 UTC

  • @Rasmine! Nej, det er ikke alt andet, som er ubehageligt 🙂

   Grundlovsdag på Præstens Mark

   Grundlovsfejring i Vejby

   Tidl. MF og EU-politiker Hanne Severinsen taler i Vejby Grundlovsdag.

   Det er en stor glæde at kunne byde velkommen til Hanne Severinsen, der vel om nogen kan kaldes en ”demokratiets vagthund”. Hun har gennem flere år været valgobservatør i mange lande og har siddet som frivillig i Den danske Helsinki-komite for Menneskerettigheder siden 2008.

   Hun har et indgående kendskab til Ukraine og konflikten dér, så mon ikke hendes tale kommer ind på forholdene dér. Hun siger selv apropos Grundlov og demokrati: “Jeg har været valgobservatør i mange lande og har lige været i Odessa – Jeg har set hvor forskelligt grundlovene og demokratiet fungerer. Det er ikke kun et spørgmål om paragrafferne i Grundloven – selvom det selvfølgelig er vigtigt at vi har sikret vores frihedsrettigheder. Men det er også et spørgsmål om landets historie og om der er en grundlæggende tillid befolkningen imellem og til landets institutioner. Danmark er et af de lande i verden der er højest på tillidsskalaen – et land som Ukraine ligger i bunden.

   Som sædvanligt byder dagen på Girafhoppeborg, kaffe og kage – og korsang. I år håber vi på et stort og udvidet kor, idet organist Vibeke Højlund har inviteret til fælles korøving søndag d. 1. Juni kl. 12.30 -14.00.

   Igen i år stiller Rema1000 op med en grill, hvor der kan købes pølser og brød. Hvis vejret ellers holder, foregår det hele Præstens Mark. Alt hvad kirken råder over af borde og stole sættes op på Præstens Mark, hvor der sælges kaffe & kage mv. til meget rimelige priser. Overskuddet fra salget går, som tidligere år, til lokal menighedspleje. Senere deles fællessanghæfterne ud og ved fælles hjælp topper vi sommerstemningen op med nogle af de gammelkendte danske sommersange.

   Donald

   Thursday, June 5, 2014 at 9:03 UTC

 2. Er du nu så ganske sikker på, at busken er Dronningebusk, Donald? Jeg tror busken er Weigela, klokkebusk. Efter min opfattelse ser Dronningebuskens blomster ikke sådan ud. Jeg har begge i haven og vil straks tage et billede af dem begge. Pyt med navnet, det vigtige er at der er guf for humlebierne.

  Jørgen

  Thursday, June 5, 2014 at 9:45 UTC

  • Jeg er næsten aldrig sikker, Jørgen, måske undtagen når jeg udtaler mig om musikalske fænomener. Jo det kan godt være Klokkebusk, jeg kender ikke forskel, vi må se på det. De fleste kalder den Dronningebusk, men det er selvføglelig blot et folkeligt, lokalt helt uvidenskabeligt navn 🙂

   Donald

   Thursday, June 5, 2014 at 11:33 UTC

 3. Vakre bilder dine og Jørgens og godt det er stripete stikkedyr som svirrer, vi trenger dem 🙂
  Klem på deg 🙂

  Mormor

  Thursday, June 5, 2014 at 16:00 UTC


Comments are closed.