Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

I Helsingør kører tog på gaden

Som barn, måske 4 år gammel, og igen flere år senere, var jeg med min far i Helsingør, og det eneste jeg kunne huske om byen var, at der kørte et tog på gaden, dér, hvor også bilerne kørte. Det er mærkeligt som den erindring har bidt sig fast: den lille røde skinnebus, der kørte “på gaden”.

“Lokalbanen” kører nu de gule tog på denne strækning.

Advertisement

Written by Donald

Friday, April 4, 2014 at 5:40 GMT+0000

Posted in Brok

4 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. I Oslo kjørte NSB (toget) tvers gjennom byen i mange år . Det var en “Østbanestasjon” og en “Vestbanestasjon” og både passasjertog og godstog kjørte mellom disse to stasjonene. Nå gjør de ikke det lengre.
  Klem på deg 🙂

  Mormor

  Friday, April 4, 2014 at 5:45 GMT+0000

  • Østbanestationen for enden af Karl Johan må enhver, der har gået tur i Oslo, kende til! men den anden station kendte jeg ikke. Jo, jeg har set at bryggen og området mellem fortet og byen er lavet om med bil-tunnel og Opera og håb om at havnefronten blev et sted, hvor folk samledes i fred og ro. Og jeg kan følge med på Google Earth, hvor mennesker lægger flere og flere billeder, som viser, hvordan der ser ud.

   Klem på dig!

   Donald

   Friday, April 4, 2014 at 5:52 GMT+0000

 2. Måske er det fordi tog ikke skal køre på gaden, men gjorde det, at det har gjort det særlige indtryk, der bevirker fastholdelsen i erindringen.

  Jørgen

  Friday, April 4, 2014 at 11:14 GMT+0000

  • Ja det tror jeg også, Jørgen – man husker det usædvanlige. 🙂 Og smukt er der jo også ved havnefronten i Helsingør. Dengang var det påfaldende, hvor meget skibsværftet fyldte i havnen, men det husker jeg kun som et område med kaos.

   Donald

   Friday, April 4, 2014 at 12:10 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: