Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Aftenstemning

Jeg mødte en mand, som bor med denne udsigt, og nu ved jeg at jeg ikke er den eneste, som er fascineret af dette smukke sted

Jeg mødte en mand, som bor med denne udsigt, og nu ved jeg at jeg ikke er den eneste, som er fascineret af dette smukke sted

Der er høstet, marken har givet en indtægt, overskud bruges til at købe ting ...

Der er høstet, marken har givet en indtægt, overskud bruges til at købe ting …

Sommetider hører man gæs, andre gange er det dyr eller heste, krager, måger – eller mennesker – inde fra markerne 🙂

Livsnerven, ikke sandt? Men det vægrer vi os somme tider ved at huske, for det er så nemt at gå ned i supermarkedet og købe mad, og vi har jo penge nok eller hvad?

Advertisements

Written by Donald

Monday, August 19, 2013 at 9:42 UTC

Posted in Brok

8 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Selv om man har penger betyr det ikke at maten kommer til butikken om ingen dyrker jorden og holder husdyr. For ikke å snakke om at man ferdes på sjøen for å finne havets delikatesser.
  Klem på deg 🙂

  Mormor

  Monday, August 19, 2013 at 10:13 UTC

  • Det er rigtigt, Mormor – man kan ikke spise penge, og hvis tilliden mellem mennesker (penge) mistede sin styrke så ville vi få flere og flere kriser og hungersnød.
   Klem på dig! 🙂

   Donald

   Monday, August 19, 2013 at 11:18 UTC

 2. Ok jo, jeg er virkelig opmærksom på, hvor tingene kommer fra, for jeg er jo fra en tid, hvor selv bymennesker var ganske klar over, hvor maden kom fra, og selvfølgelig skal vi, der ikke egner os til den slags arbejde, være glade for, at der er nogle, der både kan og vil tage sig af fødevareforsyningen.

  For resten er det en flot virkning med det store træ i forgrunden (som vel også er fremhævet i forhold til resten ved hjælp af en eller anden teknisk finesse – det ser i alt fald sådan ud).

  Smukt sted – ja, men er det ikke i virkeligheden ikke sådan, at alle steder, hvor mennesker eller for den sags skyld naturkatastrofer ikke har grebet destruktivt nd, er smukke?

  Rasmine

  Monday, August 19, 2013 at 13:33 UTC

  • Man kunne jo cykle ud til marker, Rasmine, – både i Aalborg og i København. Jeg cyklede mange gange forbi Vestceinten (Vestvolden) og rundt omkring Hvissinge, Jyllingevej, Vanløse og tilbage til der hvor vi boede ved Peter Bangsvej Station. I 30’erne, da S-banen blev bygget, var der stadig gartnerier på Frederiksberg ude ved grænsen til Vigerslev og Hvidovre. Så jo, vi så hvor maden kom fra, men for mig var det et mirakel at byfolk var rigere end landmændene. Det var jo landmændene, som lavede de nødvendige varer. Der var en transport af mad fra land til by. Hvorfor? Hvordan gjorde de det? Der var jo ikke noget, byerne kunne tilbyde til gengæld, det skulle da lige være lidt maskineri … dengang vi var børn var der jo stadig leer og smede, og en selvbinder var et teknisk vidunder der blev trukket af en hest eller to. 🙂

   Donald

   Monday, August 19, 2013 at 20:25 UTC

 3. Hallo! Ja dette var litt å tenke over! “maten” går gjennom mange “prosesser” før den kommer ut i butikken!
  Mange som skal tjene på den også, Derfor dyrt mange ganger! Mye godt å hente i disse høstningstider!
  Lenge siden sist, men nå så! -Margit-

  Margit Lyngmo

  Monday, August 19, 2013 at 13:55 UTC

  • Ja! Margit 🙂 Der sker meget med både maskineri, pløjning, såning, sprøjtning eller lignende, og høst inden der kommer brød på bordet! Utroligt meget.

   Jamen det er længe siden – jeg håber du har haft nogle gode dage i Harstad. På vejrkortet ser det ud som om det regner nu, men jeg kan huske at have set nogle gode dage.

   Donald

   Monday, August 19, 2013 at 20:28 UTC

 4. Dejligt sted og smukke billeder! Når man bor på landet, bliver man hver dag mindet om, hvor maden kommer fra.

  Madame

  Monday, August 19, 2013 at 15:14 UTC

  • Ja, Madame – vi bliver jo somme tider mindet om det med lyden af mejetærskeren på den anden side af stien – det er tæt på, men alligevel, jeg synes at der er noget grundlæggende omkring hele processen fra jord til bord, som er svært at forstå. Fx. handles en last korn mange gange, måske 25, måske 50 gange, fra den er kommet ind til foderstofforretningen til den ender hos en mølle eller en fødevareproducent 🙂

   Donald

   Monday, August 19, 2013 at 20:32 UTC


Comments are closed.