Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Gåsegang og eskadrille

Fuglene flyver i flok, når de er mange nok.

De var langt væk, gæssene - de lægger an til landing på en mark, hvor der sjældent kommer mennesker

Den linie kender vi danskere vist alle sammen, Benny Andersens billede af Svantes lykkelige morgen, hvor Nina er gået i bad og jeg spiser ostemad, alle disse små billeder fra engang ca. 1974 er så gribende enkle, at man ikke kan andet end smile. De var også tænkt som modvægt til alle de andre digte i samlingen, som var fulde af lidelse og sorg – om end med et ironisk glimt hist og her.

Det var bidende koldt – en anden fodgænger var nødt til at vende om, jeg prøvede at holde kameraet stille mens jeg zoomede ind på fuglene, men det lykkedes ikke, armene gav et ufrivillig spjæt med ujævne mellemrum, gerne lige når jeg havde trykket på aftrækkeren. Igen og igen 🙂

Disse gæs er formentlig vante til kold luft og har højere forbrænding så de kan holde varmen

Efter en rundgang på ca. 3 km. kom jeg til gåsemarken fra den anden side, men de lettede inden jeg overhovedet havde fået øje på dem på marken! Tænk engang, hvor er de frygtsomme. Men der hvor de kommer fra (Nordskandinavien) er de måske vante til at der bliver skudt uden varsel?

Her er et billede fra den stik modsatte side - men ingen gæs 🙂

Kommentar?

Written by Donald

Monday, January 30, 2012 at 23:23 GMT+0000

Posted in Carpe Diem

8 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. “Fuglene flyver i flok, når de er mange nok”, skrev Benny Andersen – han er fantastisk til ord! Sikke dejlige billeder du har taget!

  Madame

  Tuesday, January 31, 2012 at 9:45 GMT+0000

  • De er altid så flotte i luften, disse grågæs, Madame – er det ikke bare skønne linier, de danner? Jeg har læst at det er nogle af de bedste flyvere og kan ikke lade være med at tænke på den underlige film om en lille pige i Canada, som – ved at flyve med en lavtgående ultralet-flyver – vil hjælpe et gåsetræk sydpå til et sted, hvor de kan overvintre 🙂

   Ja Benny Andersen kan lokke smil frem 🙂

   Donald

   Tuesday, January 31, 2012 at 11:15 GMT+0000

   • Så fornyligt en udsendelse fra Auvergne: dér bor en franskmand, som med sit ultralite-fly lærer dværgæs at finde nye veje, så de ikke kolliderer med menneskers huseren på de gamle ruter. Man kan endda købe billet, enten til et ekstra sæde, eller en varmluftballon, når han øver med de nye kuld. Meget smukt.

    AagePK

    Tuesday, January 31, 2012 at 20:45 GMT+0000

   • Ja det skal jeg love for må være en oplevelse. Den omtalte film er delvis ægte optagelser, og det er faktisk smukt at se hvordan dyrene kommunikerer med menneskene. De bliver godt nok tamme og lette ofre for en jæger, men forhåbentlig lærer de noget undervejs og forhåbentlig overlever mere end halvdelen.

    Donald

    Tuesday, January 31, 2012 at 21:30 GMT+0000

 2. Nydelige bilder du har tatt.
  Det er vel ikke for ingenting at vi bruker dun og små fjær i jekker (jakker) og dyner?.
  Ha en god dag 🙂

  mormor

  Tuesday, January 31, 2012 at 10:34 GMT+0000

  • Jamen Mormor, har du prøvet at stå på en bakketop med bare tæer og dunjakke på? Det er koldt alligevel skulle jeg hilse og sige 🙂

   Ha’ en god dag du også 🙂

   Donald

   Tuesday, January 31, 2012 at 11:17 GMT+0000

   • Jakker. Mine fingre er istapper og føttene er tja, likedan :-)’Blir bare tull av det 🙂

    mormor

    Tuesday, January 31, 2012 at 17:14 GMT+0000

   • 😀

    Donald

    Tuesday, January 31, 2012 at 19:14 GMT+0000


Comments are closed.