Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Striber på skærmen

Jeg gør en undtagelse og brokker (igen) over striber på skærmen.

Efter to et halvt år fik min ellers gode Samsung skærm striber

Det morer mig, at man kan fotografere skærmen med så tilpas billedmæssige detailler, at man kan se de enkelte punkter og hvordan disse punkter mister evnen til at farve/blokere lyset fra baggrunds-lyset.

Billede af en del af skærmen sidste gang den var tændt

Kan du ved at se disse billeder regne ud, hvordan en fladskærm fungerer?

Desværre er det ikke helt tydeligt, hvordan to pixel af hver sin farve ved at lyse samtidig giver en tredie farve. Man kan skimte de tre grundfarve-pixler, men det er ikke tydeligt nok.

Den nye skærm viser billede af striber på den gamle ...

Den gamle skærm var 1920×1200 (16:10), større end den nye som kun er 1920×1080 (16:9) Æv. Men den nye har bedre farver og bedre kontrast.

Kommentar?

Written by Donald

Friday, January 27, 2012 at 11:08 GMT+0000

Posted in Brok

3 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det er ellers flot – jeg går ud fra nogle krystaller er holdt op med at virke og derved ikke gør det ved lyset de skal, hvorved billedet ikke fremkommer som det skal.

  Jørgen

  Friday, January 27, 2012 at 11:19 GMT+0000

  • Ja, lige præcis, Jørgen, jeg tror at det er elektriske forbindelser i kanten af det plastic/nylon lag, hvorpå man har udfældet krystallerne, som er det væsentlige svage led. Det stod der i en artikel om fejl på fladskærme.

   Man kan vist ikke skifte film (skærmlaget, som danner billede) på sådan en skærm, ellers ville jeg gerne gøre det. Men jeg vil i det mindste skille den ad for at se, hvordan filmen er forbundet til elektronikken.

   Donald

   Friday, January 27, 2012 at 11:25 GMT+0000


Comments are closed.