Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Jordskin

Ovenover det tiltagende månesegl kunne man se svagt lys på resten af månen

Men der var skyer og jeg nåede ikke at få forbedret indstillingerne så jeg kunne fange kraterskyggerne tydeligere. Men hvis nogen skulle være i tvivl, så er månen stadig rund, selv om den ser ud som en buet streg 🙂

Jeg husker første gang jeg ved selvsyn kunne se, at månen var en kugle.

Kommentarer?

Written by Donald

Wednesday, January 25, 2012 at 19:13 GMT+0000

Posted in Carpe Diem

12 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Flot billede.

  Jørgen

  Wednesday, January 25, 2012 at 19:23 GMT+0000

 2. Nydelig av måneskalken, den vokser vel nu. Lyset skal dekke ca 7% av månen, sies det. 🙂

  mormor

  Wednesday, January 25, 2012 at 20:45 GMT+0000

  • Ja, den vokser, månen, det gør den 🙂 Ha en god natt!

   Donald

   Wednesday, January 25, 2012 at 21:25 GMT+0000

 3. Åja, den er så fin den måneskalken! Så på den i gårkveld! Så fint bilde du har tatt!
  -Margit-

  Malys Krok

  Wednesday, January 25, 2012 at 21:19 GMT+0000

 4. Jeg tog et par billeder af samme, i går aftes: vi undrede os over den liggende måne, den lignede måneformørkelsen for nyligt.
  Og mormor bruger det gode gamle ord: skalken. Min far var Skorpe fra Det kgl Opforstringshus, skalk og skorpe. Selv købte jeg skalke fra savværket til at fyre i min bekkasinovn med under oliekrisen. Det gav varme 3 gange.

  AagePK

  Wednesday, January 25, 2012 at 21:22 GMT+0000

  • Det var godt at du tog billeder af den flotte nymåne igår – det glemte jeg! Kan du zoome ind på den, AagePK?

   Hvis jeg var kommet tidligere afsted, så havde himlen været lysere og så kan jeg nemmere stille kameraet og kontrasterne er ikke så store, så elektronikken brænder de lyse områder helt af. Men jeg kan lige skimte nogle uregelmæssigheder på skyggelinien. Mens jeg tog billeder gik der en sky for månen – så bedre blev det ikke i dag. Lad os nu se i morgen 🙂

   Donald

   Wednesday, January 25, 2012 at 21:37 GMT+0000

   • Jeg brugte ikke stativ og selvudløser, så skarpheden er ikke noget at snakke om. Det var kun for at sammenligne med formørkelsen.
    For er det ikke bare en formørkelse den her med? Det er da Jordens skygge i begge tilfælde, eller hvad?

    AagePK

    Thursday, January 26, 2012 at 7:21 GMT+0000

   • Nej ikke formørkelse, det er “jordskin” på månens nat-område, svarenede til måneskin på jordens natområde, hvis man kunne stå på månen og kigge. Du kan sikkert huske de fantastisk smukke billeder, som de første månerejsende tog med datidens forholdsvis almindelige kameraer, ikke? Tænk at det var første gang man kunne stå på en anden klode og se vores jord. Det menes (bl.a. i Nasa) at de billeder — for første gang nogensinde — gav den almindelige medborger en forståelse af, at jorden var rund. Nå men tilbage til måneformørkelse m.v. AagePK: Når jorden skygger for månen, står jorden mellem solen og månen (vi står med solen i ryggen og skygger selv for månen) så månen er altid fuld når der er måne formørkelse; og det var nymåne ca. 23 Januar (jeg kan ikke finde det på DMI og jeg kan ikke få Almanak – http://www.nakskov-gym.dk/almadk/almadk.aspx – til at vise 23.Januar.)

    Men iøvrigt er det ikke et rigtigt stativ, jeg brugte, det var et lommestativ fra 10-krone-butikken, (Tiger) som jeg klemte fast på bilruden – desværre viste det sig igen at stativet er for blødt, det giver sig lidt, så lange exponeringer går ikke helt som de bør. Men dog bedre end ingenting, ovst. er på 1 sekund og det er alt-alt for meget; og alligevel kan man ane lidt af krater-kanterne nederst på måneseglet. 😎

    Donald

    Thursday, January 26, 2012 at 9:35 GMT+0000

 5. Fantastisk billede, Donald! Jeg synes, det er meget svært at fotografere månen, så den ser ud som i virkeligheden.

  Madame

  Thursday, January 26, 2012 at 7:35 GMT+0000

  • Jamen det er svært Madame 🙂 Jeg fandt for en månedstid siden ud af, at det er nemmest at komme igang, når den halve måne kan ses om eftermiddagen, for så er lys-målingen ikke helt forkert. Og med nattebilleder må man jo experimentere om og om igen!

   Donald

   Thursday, January 26, 2012 at 9:38 GMT+0000


Comments are closed.