Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

December-16

Vindfellen er ryddet -- der er stadig en fyr, som tager det værste af blæsten

Maleren fra længere nede ad vejen kom og hjalp med at save vindfælden op. Vi var tre og det tog kun halvanden time. Alene ville det have taget mig 4.5 time plus pauser og extra tid fordi min kædesav af en eller anden grund ikke er så hurtig mere, selv om jeg har filet tænder.

Senere graver jeg rødderne fri og hugger/saver dem over - det tager nok en halv dagstid

Og så kunne han bruge alt brændet – det var næsten det bedste at vide at det ikke går til spilde 🙂

En interessant plade i kalenderen 🙂

Det er ikke til at finde noget om “Mega Records” på Vestagervej, Østerbro, på Google, men Billy Ocean er kendt for mange skæringer, bl.a. “Get Outta My Dreams, Get into My Car” — en titel jeg ikke kan stå for! På denne (danske?) optagelse er titelnummeret “Red Light Spells Danger”. Pladen er forbløffende velbevaret, uden ridser, den er nok ikke spillet ret meget.

Kommentarer.

Written by Donald

Friday, December 16, 2011 at 12:21 GMT+0000

Posted in Carpe Diem

11 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Så flott ayt du fikk hjelp til skjære opp treet.
  Det er godt at det kunne brukes til brensel, Har du ikke ovn til å fyre i?
  Og plate fikk du også.
  Ha en god dag 🙂

  mormor

  Friday, December 16, 2011 at 15:53 GMT+0000

  • Takk mormor! Jeg må afsted i en fart mens det er lyst!

   Donald

   Saturday, December 17, 2011 at 13:03 GMT+0000

 2. Litt av et tre som er saget opp! Fint å ha gode hjelpere rundt seg!
  Bra det er et tre igjen! Det ser så fint ut! -Margit-

  Malys Krok

  Friday, December 16, 2011 at 19:57 GMT+0000

 3. Er der en historie bag din interesse for pladen?

  Rasmine

  Friday, December 16, 2011 at 20:08 GMT+0000

  • @Rasmine: Det er en kalendergave – i min høje alder er jeg gået i barndommen fordi min søn har lavet en kalender med gaver til mig – utroligt! Han syntes det var min tur. I min barndom var den slags helt u-existerende eller hvad man nu siger.

   Donald

   Saturday, December 17, 2011 at 13:04 GMT+0000

 4. Har du husket at file rytterne på kæden lidt, da du filede tænderne?
  Men pas på med ikke at file for meget af rytterne. Især i blødt træ som fyr kan saven i så fald “slå tilbage”, og det er ikke helt ufarligt.

  Det er nok nærmere noget med motoren på saven?
  Start med at rense luftfilter og tændrør. Det er ofte dér fejlen ved svag motorkraft på saven skal findes, hvis ellers blandingen benzin luft er korrekt.

  På de fleste save sidder der en lille skrue gemt et sted til justering af blandingsforholdet. Skru lidt på den, indtil motoren tager omdrejninger optimalt.

  Farmer

  Saturday, December 17, 2011 at 5:20 GMT+0000

  • Jeg har ikke filet rytterne – det prøver jeg, bare lidt. Kæden er strammet adskillige gange, så det kan godt være rytterne, der skal lidt ned. Jeg gætter det har taget hårdt på kæden at jeg savede adskillige snit i mørkt ege-kærnetræ – dengang sad den også fast et par gange fordi jeg skar forkert – men på den anden side skal den jo kunne skære igen, når man har slebet den.

   Det er en el-motor, og selv om den ikke er så hårdt-arbejdende som malerens lille motorsav, så er den nu alligevel pænt kraftig.

   Tak for at minde mig om rytterne – det vil jeg prøve.

   Donald

   Saturday, December 17, 2011 at 12:56 GMT+0000

 5. Wiki: Mega Records var et dansk pladeselskab grundlagt i 1983. Det blev opkøbt af pladeselskabet Edel i 2001 og fik ændret navn til Edel-Mega Records. I 2003 blev Edel-Mega af deres tyske ejer, Edel Music, lagt ind under Playground Music, som Edel Music var aktionær i.

  Deres største internationale succes var det svenske band Ace of Base, som har solgt over 30 millioner plader verden over. Af danske navne havde de blandt andet Eran DD, Big Fat Snake, Savage Rose og D-A-D.

  Carsten Præst

  Saturday, December 17, 2011 at 10:51 GMT+0000

  • @Capac: Tak for informationerne! Det er åbenbart et rigtig spændende pladeselskab. Men hvordan har Mega Records fået fat i Billy Ocean? Er det fordi det er et Billy Ocean “remix”, at de har kunnet udgivet den? Som du sikkert har læst ved at klikke på billedet for at hente den store billedfil, så er pladen “produceret” af Ben Findon og mixed af Dave Ford, – det er englændere eller noget, og den er digitally mastered at the townhous U.K., så den kan ikke være 38 år gammel, vel? Snarere fra 90'erne.

   Donald

   Saturday, December 17, 2011 at 13:01 GMT+0000

 6. Det var dejligt, at du fik hjælp til at skære træet op! Og jeg kan se, at Farmer er kommet med gode råd om motorsaven. God 4. søndag i advent til dig, Donald.

  Madame

  Sunday, December 18, 2011 at 7:31 GMT+0000


Comments are closed.