Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Eftermiddag ved Kattegat

Der er altid lysere ved kysten - her ved Vejby Strand

Det er fiskesæson, man kan se en lystfisker 10 meter ude i Kattegat

Advertisements

Written by Donald

Tuesday, November 22, 2011 at 22:45 UTC

Posted in Blogosofi

7 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. På det nederste bildet, er det små fortøyningsbrygger? eller er det rett og slett for å få smulere vann?
  Ha en fin dag 🙂

  mormor

  Wednesday, November 23, 2011 at 5:53 UTC

  • Det er bølgebrydere, Mormor, for at beskytte kysten. De store skrænter er meget bløde, og hvis store bølger rammer dem forneden, skylles jorden væk, og så skrider de øverste dele af skrænten også. Husene øverst, tæt på skrænten, spåes at have en levetid på mellem 50 og 100 år. Skrænterne bliver ædt af naturen, men heldigvis langsomt, meget langsomt. Jeg har regnet ud, at der vil gå ca. 1000 år før skrænten når hen i nærheden af byen, hvor jeg bor 😉

   Kystværn eller kyst-beskyttelse skal betales af de, der ejer husene. Det har de gjort nu; bølgebryderne har ligget der i 5-10 år, jeg husker ikke så nøje.

   Men når det stormer, er de små bølgebrydere ikke nogen særlig beskyttelse; bølgerne skyller somme tider ind med en voldsomhed, så stenene ligner små tændstikæsker i børnenes badekar.

   Donald

   Wednesday, November 23, 2011 at 11:46 UTC

 2. Dejlige billeder – niveauforskellene kommer rigtigt til udtryk her. Der må være en del trin ned til vandet. Fiskeren nyder sikkert tilværelsen.

  Jørgen

  Wednesday, November 23, 2011 at 6:59 UTC

  • Der er ca. 30 meter, og ca. 100 trin, Jørgen 🙂 Det er lidt forskelligt, de højeste steder er der vistnok 36 meter (nogenlunde som Rundetårn.)

   Fiskeren ser ting, som ikke er almindelige mennesker forundt. Han ser ørreder, der kommer op til overfladen for at trække luft, han ser vinden, som kærtegner bølgerne, han ser ændringer i bølgemønsteret som skyldes en stime der kommer op til overfladen, han ser fuglene, han ser vejret, og himlen, og rummet …

   Donald

   Wednesday, November 23, 2011 at 11:57 UTC

 3. Smukke billeder! Det er sjovt at se, hvor langt ned, der er – her hvor vi bor, er der ikke samme høje skrænter.

  Madame

  Wednesday, November 23, 2011 at 7:44 UTC

  • @Madame, nej, der er ikke de samme skrænter dér hos jer; der er et fladt område mellem Asserbo og Kattegat, hvor der har været vand – helt ind til Arresø, men det er længe siden; jeg er ikke sikker på, at man har kunnet sejle fra Kattegat til Asserbo slottet, det har nok “kun” været fra Arresø. Jeg har prøvet at “Google” det, men uden held.

   Donald

   Wednesday, November 23, 2011 at 12:00 UTC

 4. Underbara bilder! Det är otroligt vad brant det ser ut på andra bilden. Och lååångt ner till havet.

  Mona

  Thursday, November 24, 2011 at 1:26 UTC


Comments are closed.