Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Hvor mange brød kan der blive af disse 2 x 2 km?

Et kig fra vejen over mod højderyggen ved Ørby - små 15 meters højdeforskel

Fra Kildevejen mod Farvergårdsvej, Vejby idrætspark ved poplerne i baggrunden til venstre

Jeg var inviteret til middag hos min søn og på vejen måtte jeg lige tage et par billeder.

Vi har alle sammen godt af at tænke over hvor maden kommer fra og hvordan den ender i byernes køkkener.

Written by Donald

Saturday, July 30, 2011 at 22:03 UTC

Posted in Liv

14 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. 2×2 km. hvedemark = 8.000.000 franskbrød.

    (2000×2000:10000×8000:0,4)

    Areal omregnet til hektar x forventet udbytte i kg./hektar : antal kg hvede til et franskbrød.

    Farmer

    Saturday, July 30, 2011 at 23:37 UTC

    • Det var et godt svar på spørgsmålet – vi ved jo alle at brød kan være af forskellig størrelse og beskaffenhed, men jeg kan bare ikke lade være med at tænke på, at her på det forholdsvis lille stykke kan der være en portion brød til 8 millioner mennesker. Det er et ufatteligt stort tal, så lad os hellere sige, at der er et brød om dagen til 7300 mennesker i tre år – imponerende.

      Donald

      Sunday, July 31, 2011 at 10:18 UTC

  2. Leste Farmers svar. Det var mange brød.
    Takk for titten.
    15 m høydeforskjell? “Det bølger seg i bakke….”
    Ha en vakker søndag🙂

    mormor

    Sunday, July 31, 2011 at 6:14 UTC

    • Ja Mormor, det bølger sig i bakkedal – det er faktisk en dal, du ser på billedet! Men en lille en. Vandløbene følger landskabets bakkedale selv om de ikke er så store🙂 Også god dag til dig!

      Donald

      Sunday, July 31, 2011 at 10:19 UTC

  3. Hmm, ja rigtig mange – men er det øverste ikke byg????god søndag til dig – hvad med at bage et godt brø´?

    lavendels

    Sunday, July 31, 2011 at 7:12 UTC

    • JO Lavendel, måske er det øverste byg, det var svært at se i forbifarten.

      Men man kan godt bage brød af byg. Det synes jeg også at jeg har hørt at vore forfædre gjorde for 1000 år siden, men jeg var ikke sikker. Jeg fandt opskrifter i massevis via Google://barley bread recipe// Oversættelsen er maskinel med Google Translate. Især kan jeg godt lide slutningen: “Klip eller bryde ind kiler langs score linier og tjene varmt.” (Bryd brødet i kiler langs markeringerne og server det warmt, selvfølgelig).

      Indledningen roser brødet for at være glutenfri – kan man virkelig får allergi af gluten? Det har jeg svært ved at tro, men sådan er der så meget.

      Ingredienser:

      2 kopper bygmel
      2 tsk hvede-fri bagepulver
      1 tsk havsalt
      3 / 4 kop vand
      2 spsk olivenolie
      1 spsk hørfrø (hørfrø)
      2 spsk solsikkefrø

      instruktioner:

      Forvarm ovnen til 200° C/400° F. Let olie en bageplade. Sigt mel, bagepulver og salt i en skål. Du kan bruge en fin-mesh si stedet for en sigten. Bare bruge en ske til at trykke siderne af si at finkæmme de tørre ingredienser gennem masken. Du kan også bruge skeen til at ‘røre’ det mel, hvis du foretrækker, så sørg for skeen rører bunden af ​​sien og rør i en cirkulær bevægelse lige inden for kanten af ​​sien.

      Når alle de tørre ingredienser er sigtet, blend vandet, olivenolie, hørfrø og solsikkekerner i en kraftig blender indtil flydende. Den ikke-veganske udgave kræver fløde og mælk, så du opretter et frø mælkeerstatning. Fold sådanne frø, mælk i melet og bland, indtil det danner en dej.

      Vend dejen ud på en let melet overflade, og ved hjælp af dine hænder forme den til en flad rund form ca 1 cm (1 / 2 tommer) tyk.

      Skub brødet på bageplade og brug en kniv til at score toppen af ​​brødet til at danne skiver. Derefter bruger tænderne af en gaffel, gør fordybninger over hele toppen af ​​brødet.

      Bages indtil bleg gylden i farven. Cirka 15-20 minutter Klip eller bryde ind kiler langs score linjer og tjene varmt.

      Donald

      Sunday, July 31, 2011 at 10:12 UTC

      • Hmmm…kan nok nære mig🙂

        lavendels

        Monday, August 1, 2011 at 7:53 UTC

      • Synes du ellers ikke det lyder lækkert sprødt? Der var en længere indledning, som jeg sprang over, hvori forfatteren forklarede at det er et fladbrød, som dog ikke er af den papirtynde art; den slags har også sin berettigelse🙂

        Donald

        Monday, August 1, 2011 at 8:56 UTC

  4. Spændende at læse Farmers svar🙂 Ja, hvad med at bage et brød sådan rent apropos?

    Madame

    Sunday, July 31, 2011 at 8:27 UTC

    • Ja, det var godt at få sagkundskaben ind over, Madame, jeg har tit tænkt på, hvor rigt vores land er takket være moderne driftsmetoder. Tidligere tiders landbrug gav meget lidt udbytte i forhold til det, vi kan få nu. Angående brødbagning er det engang for mange år siden lykkedes mig at bage et sprødt og luftigt franskbrød!

      Donald

      Sunday, July 31, 2011 at 10:22 UTC

  5. Bakte rundstykker i går, da
    Blir noen liter øl av den byggen du har bilde av🙂
    På Søborg Sø, blir litt øst og nord for deg? blir byggen god nok til Tuborg, hvordan den blir i Vejby vet kanskje du?

    Original Kamelrytterske, bare på Karavanseraiet.no, om hva nå?

    Kamelryttersken

    Sunday, July 31, 2011 at 8:40 UTC

    • Ja, Kamelrytterske, man kunne brygge en masse øl, eller lave whisky. Men jeg ved ikke hvordan lige denne byg bliver brugt. Der bliver handlet meget med korn, og man ved ikke altid, hvad det ender med, med mindre man er specialist i specielle varianter.

      Den udtørrede Søborg Sø har været svær at dyrke, fordi jorden var for blød. Men efter mange år var der nogle marker dér, som kunne dyrkes, og jeg kan forstå at du har arbejdet der og ved, at der er blevet mange gode Tuborg-øller ud af det.

      Donald

      Sunday, July 31, 2011 at 10:25 UTC

  6. Snygg redigering av första bilden. Gillar den fartfyllda känslan som främre delen av bilden ger.

    Mona

    Tuesday, August 2, 2011 at 2:17 UTC

    • Jamen tack, Mona! Det var egentligen så att jag tänkta att det första mislyckades, men jag försökte att få min bild-viewer att normalisera kontrast – och då såg jag plötsligt att det fortfarande gjorde ett gott intryck av fälten (popplarna, du ser till vänster är samma som nästa bild)

      Donald

      Tuesday, August 2, 2011 at 8:57 UTC


Comments are closed.