Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Vær opmærksom, mor!

Da jeg står ud af bilen gumler Mor videre, kiddet kigger

Mor, er den farlig?

Kom mit barn, så går vi - hov! Man skal ikke hoppe på en stubmark!

Advertisement

Written by Donald

Sunday, September 12, 2010 at 11:57 GMT+0000

Posted in Liv

14 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Hei Donald, så fine bilder du har tatt av rådyrene. Du har jo fått tatt dem forholdsvis nærme også, bra at du har med kamera i bilen. De er nydelige disse små, men på samme tid store dyra.

  Ønsker deg en riktig fin søndag i smukke Danmark. Klem

  Turid

  Sunday, September 12, 2010 at 13:41 GMT+0000

  • @Turid: Jeg brugte zoom og håbede at jeg ikke rystede for meget på hånden, for der var ikke noget at støtte sig til.

   Jeg var ikke så tæt på, som jeg gerne ville, og det var netop fordi jeg gik tættere på – men stadig på vejen på den anden side af en grøft – at dyrene sprang væk. Jeg kunne overhovedet ikke indhente dem, men de er åbenbart klar over at menneskene skyder fra en vis afstand.

   Klem til dig også 🙂

   Donald

   Sunday, September 12, 2010 at 15:40 GMT+0000

 2. Nåeh, hvor er det nogle flotte billeder. Jeg forstår bare ikke, hvorfor man ikke skal hoppe på en stubmark? Stubmarker er jo verdens bedste legeplads. 😀

  jensdrejer

  Sunday, September 12, 2010 at 13:41 GMT+0000

  • @Jens: Man skærer sig på stubbene, hvis man hopper på en stubmark. De kan være skarpe som knive! Jeg er bange for at de to små råer fik sår i fødderne, selv om de er “godt til bens” og kan se, hvor de skal sætte fødderne. En enkelt fejltagelse, så får du skrammer!

   Men selvfølgelig må de da gerne hoppe, hvis de bare finder en mark som er blød og rar 🙂

   Donald

   Sunday, September 12, 2010 at 15:42 GMT+0000

   • Da vi var børn legede vi da altid på stubmarkerne og de er jo fantastiske til hestevæddeløb – man kan virkelig få fart på, hehe. Selv om man falder af skal man være meget uheldig for at skære sig på stubberne. Det har vi i hvert fald aldrig været bange for og det er selvfølgelig noget vi alle har prøvet mange gange. 😀

    jensdrejer

    Monday, September 13, 2010 at 11:23 GMT+0000

   • Jeg har skåret mig på en stubmark, men der er åbenbart forskel på stubbenes stivhed. Det var forresten en Pastor Stub [sic] som sagde at det var synd for os bybørn, at vi ikke vidste hvordan man løber _med bare tæer_ over en stubmark. Det er nok det det med de bare tæer, som vi glemmer; råerne går ikke med gummistøvler 😎

    Donald

    Monday, September 13, 2010 at 15:20 GMT+0000

 3. Sikke et dejligt syn – der var du heldig, Donald. Og godt at moren passer på og skynder sig væk. Mennesker er jo ikke til at stole på ….

  Madame

  Sunday, September 12, 2010 at 18:05 GMT+0000

  • @Huskebloggen: Jeg ser så mange ting for tiden. Motiv-detektoren ringer hele tiden 🙂 undtagen i regnvejr!

   Nej de to dyr er meget forsigtige, jeg tror de ved, at mennesker kan være nogle farlige nogle! Jeg tror de spiste kvikgræs, der spirer op imellem stubbene på denne mark, der ikke var pløjet endnu, men jeg kan bare ikke forstå at det skulle smage bedre end den varierede kost, de kan få andre steder. Og der er jo mange steder, de kan græsse nu, både i Tisvilde Hegn og i Holløse Bredning og i de mange små moser og krat.

   Måske er de mere trygge, når de kan se langt til alle sider.

   Donald

   Sunday, September 12, 2010 at 18:27 GMT+0000

 4. Du må da ikke sådan gå og skræmme søde dyr, Donald :D.

  Men jo, de bliver nu ret let skræmt, de rådyr. For nylig stoppede jeg på cyklen, fordi jeg så et rådyr på lang afstand. Jeg stod helt stille, og det kom nærmere og nærmere. Da det var 20 meter fra mig, fik det øje på mig – og så spænede det i den modsatte retning. Selv om jeg stadig stod musestille.

  Bente

  Sunday, September 12, 2010 at 20:22 GMT+0000

  • Jeg kom på cykel (for 7år siden) ad en marksti, og så en flok råer komme løbende hen imod mig, og jeg opdatede, at en idiot havde sat en TYND tråd op ved stedet, hvor dyrene gik fra marken over bækken til et krat. Den ene havde så meget fart på at den lavede et dybt, dybt spor i jorden, men heldigvis var den stærk nok til at stoppe uden at få skader. Da de havde sonderet terrænet, kom de under eller over hegnet og spurtede videre til krattet og gemte sig – de har meget stærke frygt-følelser.

   Selv om du står musestille, anser de det for en mulighed, at du har en kanon i lommen, eller at du er en ræv, som kan fare 4 meter frem på 0.1 sekund og sætte dine (godt skjulte) tænder i deres snude eller hals.

   Donald

   Sunday, September 12, 2010 at 23:45 GMT+0000

 5. Rådyr er altid et yndigt syn… Da vi havde sommerhuset, kom rådyrene tit på besøg i haven, og jeg elskede at kigge på dem i aftenskumringen. De havde en forkærlighed for vores grantræer, der kom til at se lidt sjove ud, men pyt – rådyrene skulle også have lov til at være der… 🙂

  Mia Folkmann

  Sunday, September 12, 2010 at 20:46 GMT+0000

  • Det samme er sket her. Jeg har lige frydet mig over at granen, som blev skrabet (eller fejet) i vinter har sat en ny top, der ser rigtig pæn ud allerede! Pyt – de skal have lov at være der.

   Men jeg har undret mig over at de lugter så stærkt. Hvis de nu tog bad, ville ræven og de andre være meget længere om at finde dem 🙂

   Donald

   Sunday, September 12, 2010 at 23:46 GMT+0000

 6. Godt fanget……Mit kamera (læs: jeg) er ikke nær hurtig nok til at “fange” et rådyr når jeg ser et 🙂

  Annette's space

  Monday, September 13, 2010 at 9:24 GMT+0000

  • Det er lidt det samme med mennesker, ikke? Man skal faktisk øve sig i at forudse det rigtige tidspunkt. Med dyr skal man have et skudklart kamera i lommen, og vide hvordan man hurtigst får trykket af!

   Donald

   Monday, September 13, 2010 at 10:38 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: