Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Billed-ABC::A for Arbejd-arbejd …

Petunia, norsk igangsætter, skrev:

Da erklærerer jeg ABC i ord og bilder runde 3 for åpnet!!! Dagens bokstav er A!

[Opdatering: For mig er det nu bare anden runde eftersom jeg hoppede på for 28 uger siden.]

A for arbejde, altmodisch, anderledes, anstrengt, alene, arbejde, alrune, amatør.

En bred kant af grus gør det lettere at holde

Arbejd-arbejd. Siger det mon alle det samme, som det siger mig?

Jeg er ret sikker på, at jeg arbejder meget amatørmæssigt, men jeg arbejder for at få det så pænt som muligt uden at det må koste alt for meget. Men jeg er faktisk ikke sikker på om det er en god ide. Jeg tror at det ville være mere rationelt at tjene penge på en eller anden anden måde og så købe en havemand til at reparere og ordne haven.

Men der er flere ting, som trækker den anden vej: Det er sundere at rende rundt i haven end det er at sidde foran computeren (hmmm … nu må denne text ikke blive for lang!) og det er svært at finde en havemand eller anlægsgartner, som ikke har sindssygt travlt. Der er en ting mere, som jeg næsten ikke tør nævne: Jeg har valgt at gå på “efterløn” da jeg blev 63 fordi lægerne havde sagt at det var det klogeste efter nogle sygdoms-symptomer året før. MA-Kasse sagde at det var lettere at lade være med at tjene penge på fx. oversættelse. Jeg ved, at jeg kunne have søgt om flex-tid og flex-løn, men det havde været en dårlig løsning af flere forskellige grunde.

En revision af efterløn, flex og så videre bør omfatte en revision af tilsynsbestemmelserne, så det bliver lettere at etablere et pensionist-job. Vi er trods alt nogle stykker, som ikke ønsker at hænge på den ene eller anden ordning, men som ikke har andet valg.

Written by Donald

Friday, April 16, 2010 at 17:27 GMT+0000

Posted in Blogosofi

24 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Så hyggelig at du også blir med på denne runden av ABC. Det er et tankevekkende og godt innlegg du har skrevet. Ikke gi deg med å jobbe for at det skal være mulig å ha en inntekt i tillegg. Det er jo mange dette gjelder for, de som ønsker å komme seg ut av en “passiv” tilværelse må jo starte et sted. I Norge har vi mulighet til å tjene en viss sum hvis det defineres som hobby, og i tillegg er det både mulig å tjene litt i tillegg til uførepensjon og alderspensjon. Kan ikke detaljene, men vet det er strenge grenser, så det straffer seg hvis man tjener en krone for mye.

  Du har et sånn nydelig hus, liker så godt murhus. Det er så pent med grønt og blomster i kontrast til mur. Og pent med sånne stein, dette blir en fin sitte-/uteplass. Ikke undervurder betydningen av arbeid med blomster, ugress, planter, stein og jord 🙂

  Turid

  Friday, April 16, 2010 at 19:23 GMT+0000

  • Ja Turid, det er komplisert og der er også strenge grenser i Danmark. Der er en bagatelgrænse på små regninger, men det gælder ikke når man er på sygedagpenge eller efterløn. Ideen er at socialsystemet ikke må støtte konkurrenter til eksisterende virksomheder.

   Men der er heldigvis nogle politikere, som er klare over at det kan betyde at borgerne bliver “klienter” – d.v.s. mister initiativet. Jeg tror også at det er det, du mener, når du skriver at de, som ønsker sig ud af en passiv tilværelse må starte et sted.

   Man skal IKKE undervurdere betydningen af at det bliver gjort pænt 🙂 Jeg glæder mig til at jeg kan have gæster på terrassen.

   Takk for din tankefulde kommentar/Donald.

   Donald

   Friday, April 16, 2010 at 21:08 GMT+0000

 2. “Selvgjort er velgjort!” sagde min gamle mor altid.
  Personligt har jeg ikke fortrudt at jeg valgte efterlønnen hurtigst muligt.

  Rimkogeren - DK

  Friday, April 16, 2010 at 19:35 GMT+0000

  • Ja Rimkoger, vi må kunne gøre de grundlæggende ting selv! Men det ville nu ikke skade, hvis din gamle mor kom og viste mig, hvordan man gør 🙂

   Jeg forstår godt at du ikke fortryder at du gik på efterløn, Rimkoger. Det var også det fornuftigste for sådan en som mig, men man kan desværre let blive passificeret.

   Donald

   Friday, April 16, 2010 at 21:19 GMT+0000

 3. Jeg synes du er flink, jeg!!
  Du vet at påbegynt er halve jobben!! Stå på!!
  Takk for at du blir med videre! Det er så hyggelig!!

  Klem fra Petunia

  Petunia

  Friday, April 16, 2010 at 19:40 GMT+0000

  • Yesss! Jeg vil jobbe på, stå på!!! Holde ud! Det er sødt af dig at kigge rundt til alle dine bloggere 🙂 Klem til dig!

   Donald

   Friday, April 16, 2010 at 21:20 GMT+0000

 4. Bare fortsæt, stille og roligt, og tænk dig om: godt begyndt kan give ondt i ryggen! Husk de små tricks med vægtstangsprincippet, kun en tåbe frygter ikke haven: det er især her om foråret, man går for hårdt til den, og det hævner sig.
  Fortsat god havelyst!

  AagePK

  Friday, April 16, 2010 at 20:46 GMT+0000

  • Kun en tåbe … 🙂
   Ja, nu klipper jeg nogle af de sjoveste som fortjener et evigt liv (ligesom den med det dødfødte barn, der løber ud i sandet:)

   1) Kravl ikke over koen efter mælk.

   2) Skomager, bliv ved din hest!

   Jeg havde en mærkelig oplevelse uden ondt i ryggen i mandags: efter en lille eftermiddagslur kunne jeg lave alle mulige bevægelser uden at det gjorde ondt! Fantastisk. Jeg er ret god til at lave “rygmanipulation” ved stræk/bøj øvelser.

   Men som du siger er det alligevel vigtigt at passe på – ryggen er ikke som den har været. Jeg tror at fejlen i vinters var, at jeg – trods rigelig indpakning – var blevet meget kold i ryggen og havde stået op i 8 timer.

   Donald

   Friday, April 16, 2010 at 21:29 GMT+0000

 5. Heisann Donald!

  Den tanken om å sette bort havearbeid virker ikke fremmed, men det blir med tanken. Tilslutt gjør vi det sjøl – alt sammen!
  Det blir kanskje ikke proft. Hvorfor skal det alltid være det? En skjønnhetsfeil her og der gjør haven bare mer levende. Jeg har “prosjekt fontene” å gjøre ferdig på forsommeren. Tidligere har det vært å sette opp drivhuset. Senere i sommer er planen å lage naturtrapp. Det tar litt lengere tid fordi vi må prøve og feile. Det får så være. Sjølgjort er velgjort!
  Det er moro at temaet på ABC engasjerer. Fint at både du og Rimkongen leter og finner fram til viktig informasjon. Fortsett med det. Så tar jeg meg av kunnskap fra 1628 i denne runden!
  Ha en go´hælj med mye ☀ og lite ☁ …

  bjorgnin

  Friday, April 16, 2010 at 20:54 GMT+0000

  • God ide at viderebringe tidligere tiders kundskaper!

   @Bjorg, jeg har ikke checket den medicinske anvendelse af akeleje endnu; men det må være muligt af finde en forklaring på, hvordan man anvendte den, og som sagt tror jeg at den i fortyndet tilstand kan have fungeret som desinfektionsmiddel; jeg vil strax Google lidt mere for at finde ud af det 🙂

   Donald

   Friday, April 16, 2010 at 21:32 GMT+0000

 6. Der er nogen der siger det der havearbejde er sundt.
  Jeg vil afprøve det selv idag, da jeg har lånt mig ud til venner med en have der trænger til forårsklargøring, og mine egne 2 altankasser er for det første hurtigt overstået, for det andet ikke specielt udfordrende for ryggen.

  Annette

  Saturday, April 17, 2010 at 7:43 GMT+0000

  • @Annette, det er sundt og dejligt, men der er nogen gange hvor jeg tænker at en plov og en harve kunne klare det på den kvarte tid 🙂 Det var en slags effektivitetsbetragtning for havearbejde, der sluger for meget tid, men som du skriver er det sundt at gå i haven, og så betyder effektivitet ikke så meget.

   Donald

   Saturday, April 17, 2010 at 10:07 GMT+0000

 7. Dejligt at du er med i den nye runde af Abc’en! Mon ikke vi har har godt af at bruge flere sider af os selv og også være gartner i vores egen have? Tænk hvis vi altid sad bag skrivebordet – vi ville gå glip af meget. Eller hvis vi aldrig eksperimenterede med at bage, kun købte brød og kager …

  Madame

  Saturday, April 17, 2010 at 8:26 GMT+0000

  • @Huskebloggen: Jeg ved ikke om jeg kan finde billeder til alle indlæg – men det er en hyggelig selskabsleg, som jeg sætter stor pris på.

   … du giver en idé! der skal experimenteres med brød og bagværk i næste uge!

   Donald

   Saturday, April 17, 2010 at 10:09 GMT+0000

 8. Arbejde, uf ja. Hvis det er så sundt, hvorfor giver man det så ikke til de syge? Hmnn.. det forsøger man så også. Men jeg er nu skeptisk. Hvorfor starter man ikke med at gøre det nemmere for efterlønnere og pensionister, der er friske på at gøre en indsats?

  Henny

  Saturday, April 17, 2010 at 9:50 GMT+0000

  • Ha! Henny, der ramte du vist en propaganda-side. Jeg husker en helt anden historie om en kræftsyg tømrer med et halvt år i sig, som blev sat til at møde op og prøve forskellige jobs som han slet ikke havde kræfter til (nævnt i en bog eller artikel af Ellen Ryg Olsen).

   Dit sidste spørgsmål kan jeg slet ikke besvare, det undrer også mig, at man bygger systemer op på mistillid i stedet for tillid, opmuntring og samarbejde.

   Donald

   Saturday, April 17, 2010 at 10:12 GMT+0000

 9. Donald, det er vist forskellen på socialdemokratisk og borgerlig politik: de borgerlige kender jo sig selv og sine af bitter erfaring, og laver lov derudfra.

  AagePK

  Saturday, April 17, 2010 at 16:36 GMT+0000

  • Godt sagt! Det er også, hvad jeg har erfaret. Men det mærkelige er jo så at nogle af disse “borgerlige” alligevel har en menneskelighed og en forståelse af de store linier, som er meget sympatisk.

   Donald

   Saturday, April 17, 2010 at 21:37 GMT+0000

   • Blind høne kan og giøre i nælderne!
    😉

    AagePK

    Sunday, April 18, 2010 at 8:24 GMT+0000

   • :mrgreen: Vi må have en opdateret ordsprogssamling:-)

    Donald

    Sunday, April 18, 2010 at 10:12 GMT+0000

 10. Ser ut som mye arbeid du har foran deg med hagen, men som du sier; det er sunnere enn å sitte altfor mye foran pc-en!

  Melusine

  Saturday, April 17, 2010 at 16:46 GMT+0000

  • Ja, Melusine, der er en del at tage fat på. Og huset skal også repareres.

   I den rette ånd kan det såmænd blive ganske fornøjeligt – især fordi det så vil være rarere at have familien og venner på besøg. Kom om en måned 🙂

   Donald

   Saturday, April 17, 2010 at 21:39 GMT+0000

 11. Det er ikke enkelt med så sære og begrensende ordninger når man er nødsaget at forlate sin vanlige profesjon før den riktige pensjonsalder.
  Selv har jeg passert 65 og er fortsatt i 100% stilling.
  I det minste ut dette år, så får tiden vise hva jeg duger til, om helsen er i behold;??

  Jeg skulle gjerne hatt en hage som den du har. Vår er meget bratt med mange stene. Vi har fyllt på med hundrevis av liter jord, men sneen og vannet fører den nedover hvert eneste forår.
  Dog har vi mange sorters bær og noe frukt, som det er enklere å holde orden på. Ja selv druer har vi.

  TorAa

  Monday, April 19, 2010 at 16:17 GMT+0000

  • @TorAa: Det lyder som om det ikke nytter at hælde løs jord på en skråning – jeg gætter at I har brugt sten til at holde på jord og planter, men det er jo regulære dæmningssystemer, der skal til. 🙂 Forhåbentlig har I mange potter!

   Jeg er meget glad for haven og jorden her – men jeg har aldrig tænkt på at det er et held at den bliver liggende 🙂

   Ja, det er selvfølgelig svært at forlade sin profession uanset hvornår, og uanset om det er af den ene eller anden grund. Jeg håber dit helbred fortsat er godt.

   Der er måske en lille fordel ved at trække sig tilbage mens man er ved sine fulde fem: Man kan stadig lære noget nyt og kan bruge mere tid på at vedligeholde evnen til at lære.

   Donald

   Monday, April 19, 2010 at 20:55 GMT+0000


Comments are closed.