Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Ymte

Jeg har ymtet noget om at fuglene her også spiser rugbrød, og det medførte en kommentar med henvisning til en anden kommentar, som jeg huggede og satte i en kommentar … nå pyt vi stopper her. Da jeg kunne se at Anjoe ikke lige har registreret min genbrug af hendes vintermenu for fugle, må jeg så spørge i et andet format: Må jeg sætte dine opskrifter på væggen her, Anjoe?

Menuerne alt i alt er frugt af forskellig art, brødtern vendt i smeltet margarine, store flade plader af smeltet svinefedt/margarine med solsikkekerner, havregryn og peanuts, og desuden lidt blandingsfrø og solsikkefrø!
Apropos nogles skriveri om katte, da vil jeg fortælle om Rimkogerens og mine oplevelser år tilbage, da vi boede på Midtsjælland og havde 2 skønne schæferhanner; begge flyttede med til det ditto Lolland! Men dér havde vi fra hyggestuen en terrassedør ud til en rimelig stor baghave – under 1 meter fra døren stod et 1,3*1,3 meter havebord, som fik fuglefodringsplade på, små 5 måneder årligt, og vi sørgede godt for flokken af fugle fodermæssigt, dog ikke så godt som nu. MEN, efter kort tid fik de mange forskellige arter sådan et ustresset forhold til vores hunde, at de spiste løs, selv når de 4-potede gik forbi på under en halv meters afstand – når de fjollede rundt på 1 meters afstand heller ingen reaktion. Imponerende, ik’, og når jeg gik ud for at tanke op, da var nogle skov- og guldspurve og rødkælke modige nok til at lande for at sikre sig førsteparket 😀 Vi havde rigtig mange fuglearter på besøg dengang; og indimellem når krisen kradsede, ja da kunne vi tælle 90 besøgende på en gang!
(Fra en kommentar hos Ellen)

Nu har jeg set at havregryn og andet får de små fugle til at komme til mit havebord, som desværre ikke er dækker med en plade. Sikken et griseri! Men idag så jeg også en krage, og det er jeg lidt ked af. Derfor satser jeg mere på genopfyldning af foderkassen i krattet og special roomservice for solsorten.

Mislykket billede af spisegæsten der holder spisepause

Written by Donald

Thursday, February 18, 2010 at 21:13 GMT+0000

Posted in Blogosofi

4 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. Donald, du må referere alt det du vil 😀

    På min blog – Playhouse, hvorfra denne hilsen skrives, da har jeg d.d. givet dig ekstra svar…

    Lige netop rugbrød benytter Rimkogeren og jeg os ikke af fuglemæssigt, men derimod groft toastbrød (billigt i Lidl) og så desuden henter vi gratis lidt daggammelt hvidt brød fra den lille, lokale Sparbutik, der som mange andre bager brød og kager i butiksovn! Alt skæres i mindre tern og vendes derefter i smeltet svinefedt og margarine (1/3-2/3). Desforuden laves nogle gange din nævnte plader – også stor succes!
    Frisk frugt, for 2-benede lidt kedeligt, ÆÆLSKER stort set alle pipper, så det ekstra lagt ud, ja da vil glæden ingen ende tage *LOL*
    Æbler og pærer, bådeskårne er øverst på top 10-listen, og det heldigt for os, hvor en nærtliggende frugtplantage frem til nu har solgt en stor plasticpose fuld af sådanne for en flad 10’er. Efter udsolgt hos dem selv, er hentet fra kollegaer, og prisen steget til 25 kroner. Men hjemlige rester af appelsin, grape, melon, druer, banan o.lign småtskåret gør tilsvarende stor succes! Og nyt på vores 2 fodersteder er tørrede rosiner 😀

    Rigtig god fornøjelse, Donald, og glem ikke, at det dine øjne skuer er vigtigere end, hvad dit kamera fanger!

    anjoe

    Friday, February 19, 2010 at 18:16 GMT+0000

    • Tak Anjoe – du er en opmuntring i dette arbejde med at holde liv i pipperne!
      Og jeg tager din bemærkning om at se som at du synes at jeg har set noget smukt i det (uskarpe, mislykkede) billede af solsorten, som jeg har manipuleret. en hel del med og tegnet videre på, og fået noget helt andet ud af. Tak for den kommentar 🙂

      Donald

      Friday, February 19, 2010 at 22:38 GMT+0000

    • Tørrede rosiner er også bedre end klamme våde.
      😉

      AagePK

      Saturday, February 20, 2010 at 8:27 GMT+0000

  2. Ja AagePK – lige nu ser restauranten udenfor uhyggelig klam ud! Men jeg går ud om lidt med ny servering 🙂

    Donald

    Saturday, February 20, 2010 at 10:11 GMT+0000


Comments are closed.