Tøm Papirkurven

… og se nu at få det sagt ordentligt

Billed ABC::F som Faar

ABCtema

Der står en fåreflok

Der står en fåreflok ...

Nu har de set mig!

Nu har de set mig!

Kom så med det ...

Nej jeg har ikke noget med - og jeg tør ikke række ind over hegnet

Det er en ordentlig pels de har, jeg mærker mig Farmerens ord om at der skal meget strøm til at trænge igennem sådan en tyk pels! Det er nok ikke rart for en tyndhudet cyklist.

Kan I ikke stå lidt pænere så jeg ikke får så meget modlys? Taaak ...

Kan I ikke stå lidt pænere så jeg ikke får så meget modlys? Taaak ...

Jeg er ked af at jeg ikke har noget med til Jer.
Jeg kan godt se at du er skuffet, FørerFår.

Written by Donald

Friday, October 30, 2009 at 9:56 GMT+0000

Posted in Blogosofi

42 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. Haha, det var virkelig morsomt, Donald – og det er dejlige billeder, du har taget!

    Madame

    Friday, October 30, 2009 at 10:13 GMT+0000

    • De er så søde og glade for mennesker. Man får en fornemmelse af, at de nyder at fremstille uldtrøjer 🙂

      dax2

      Friday, October 30, 2009 at 10:37 GMT+0000

  2. Så flotte bilder, syns det var bare pent med motlys i bildet. Det bor nok en bonde i deg 😉

    Turid

    Friday, October 30, 2009 at 10:24 GMT+0000

    • Takk Turid, jeg har arbejdet en del på at redde billede nr. 3. (5035) og det er vist lykkedes nogenlunde 🙂

      Jeg nyder dyrene, men jeg tror ikke jeg ville være en god bonde eller landmand. Jo måske med planteavl? Mine æbler er meget flotte 🙂

      dax2

      Friday, October 30, 2009 at 10:38 GMT+0000

  3. Flotte bilder!:-) Synes det ble pent med det motlyset, særlig bilde 2 er fint!
    God helg til deg!

    Spiderdama

    Friday, October 30, 2009 at 10:31 GMT+0000

    • Takk, Spiderdama, det var en god kommentar, ja, jeg var virkelig heldig med nr.2. 🙂 God helg til dig også.

      dax2

      Friday, October 30, 2009 at 10:40 GMT+0000

  4. Dejlige fotos, Donald, selv med modlyset til at drille lidt 😉

    anjoe

    Friday, October 30, 2009 at 10:41 GMT+0000

    • Tak Anjoe – når bare man har sine modforholdsregler mod modlys behøver man ikke at blive modløs 🙂

      dax2

      Friday, October 30, 2009 at 11:18 GMT+0000

  5. Kjempetøffe de der da! Sauer ( Får ) er jo bare noe av det morsomste jeg vet.

    Turbolotte

    Friday, October 30, 2009 at 12:21 GMT+0000

    • Ja Turbolotte! De er tøffe 🙂 eller kul (cool) som svenskerne siger. Jeg er så ked af at jeg ikke havde noget med til dem, for de er så tillidsfulde.

      dax2

      Friday, October 30, 2009 at 12:52 GMT+0000

  6. Jamen jeg er da lammet og kigger fåret og siger: Det er da et uldent indlæg ;-D

    Rimkogeren

    Friday, October 30, 2009 at 15:13 GMT+0000

  7. Sauer er allrighte dyr, var det en norsk politikerdame som sa en gang – og det har hun gjerne rett i? Artig F!

    Randi

    Friday, October 30, 2009 at 16:22 GMT+0000

    • Sauer aha! Det må jeg huske til vi kommer til “S” 🙂

      dax2

      Friday, October 30, 2009 at 16:26 GMT+0000

  8. Ja, det heter sauer her, men vi sier også får. Sauekjøtt + kål kokes lagvis i ca 2 timer = fårikål!!! Veldig godt!!!
    Pass deg for strømgjerdet. Ikke noen godt å komme bort i det:)

    Petunia

    Friday, October 30, 2009 at 18:12 GMT+0000

    • Kan man nænne at spise sådan nogle søde får der kommer hen og hilser på mig? Hmmm, Petunia, det ville næsten være synd, på den anden side lyder det som en nem opskrift 🙂

      dax2

      Friday, October 30, 2009 at 23:51 GMT+0000

  9. Så søte og nyskjerrige de er. Her hjemme ser jeg at de har klippet noen av sauene nå. Det er vel like om hjørnet at de skal inn i fjøset. Flott F

    qehenne

    Friday, October 30, 2009 at 19:38 GMT+0000

    • @Qehenne, ja tænk at de kom hen allerede da jeg sagtnede farten på cykelen! Jeg tror også at fårene skal klippes snart; jeg skal nok tage flere billeder. Måske får de lov at gå ude indtil sneen falder.

      dax2

      Friday, October 30, 2009 at 23:53 GMT+0000

  10. Ja, fårene er slet ikke så fårede. Man bliver godt nok lidt nervøs over sådan et lys på et billede. Det siges, at man kan ødelægge et digitalt kamera ved at få et stærkt modlys.

    Henny

    Friday, October 30, 2009 at 19:45 GMT+0000

    • @Henny: Ja, man kan ødelægge foto-chippen fordi linse kan virke som brændeglas! Jeg tror ikke at kameraet er blevet ødelagt af modlysbilleder; måske har Canon tænkt på at det skal kunne tåle lidt af hvert.

      Men de holder jo ikke evigt, sådan nogle dimser. Der er ofte en stribe i midten, som må skyldes en elektronikfejl.

      Somme tider forsvinder striben igen, heldigvis. Kameraet har nu fungeret i 3 år og har taget 5000 billeder, så det er har kostet ca.30 øre pr. billede. – Det er jeg villig til at betale!

      dax2

      Friday, October 30, 2009 at 23:58 GMT+0000

  11. Åååå så flott =) Tenk så mye godt garn som sitter på de =P Fint valg =)

    Niemor

    Friday, October 30, 2009 at 20:13 GMT+0000

    • Ja Niemor! – ville det ikke være morsomt at se ulden komme i skyllevand og blive farvet rød og orange – jeg kan godt forstå glæden ved at lave festlige sweaters!

      dax2

      Saturday, October 31, 2009 at 0:00 GMT+0000

  12. Nam, sier jeg – for dette minner meg om Norges nasjonalrett: Får-i-kål. Lager dere det i Danmark og?

    Ha en herlig helg 🙂

    Lene

    Friday, October 30, 2009 at 20:20 GMT+0000

    • Fårikål må have en hemmelighed mere, det kan ikke kun være får og kål. Jeg tror at der skal nogle krydderier i. Hvad med et enkelt æble, peberkorn, laurbær? Jeg har sjældent fået fårekød i Danmark, men jeg har dog selv lavet det en gang eller to, kogt med krydderier.

      God helg til dig også 🙂

      dax2

      Saturday, October 31, 2009 at 0:02 GMT+0000

      • Det skal bare pepperkort og salt til. Jeg pleier alltid å koke dagen i forveien fordi den smaker mye bedre dagen derpå. Nyydelig 🙂

        Tusen takk for fine ord. Men du skal ikke bekymre deg for skulkingen min 😉 Det hender iblandt at jeg prioriterer bort enkelte forelesninger hvor jeg synes at stoffet er greit å lese selv – eller dersom jeg vet at foreleseren ikke er en som greier å holde oppe min oppmerksomhet. Snart ferdig med 4 års studier i voksen alder, og det har gått veldig fint. Men det er kanskje ikke så godt forbilde å skrive om skulking for yngre studenter – skal tenke på det neste gang jeg eventuelt skulker 😉

        Happy Halloween 🙂

        Lene

        Saturday, October 31, 2009 at 14:56 GMT+0000

      • OK Lene, – tak for uddybningen og Happy Halloween til dig også 🙂

        dax2

        Saturday, October 31, 2009 at 22:33 GMT+0000

  13. Haha. morsomt innlegg! Sauer er så rare!

    Linsky

    Friday, October 30, 2009 at 20:32 GMT+0000

    • Ja Linsky, de er så tillidsfulde og fredelige 🙂

      dax2

      Saturday, October 31, 2009 at 0:02 GMT+0000

  14. Ja, sådan kan det gå – jeg holder meget af får – óg man burde jo nok have noget med til dem:-)

    Charlotte

    Friday, October 30, 2009 at 20:37 GMT+0000

    • @Charlotte: Jeg tager et æble med i morgen 🙂

      dax2

      Saturday, October 31, 2009 at 0:03 GMT+0000

  15. Kul att de var så nyfikna!

    anne-lie

    Friday, October 30, 2009 at 21:18 GMT+0000

    • Det er virkelig morsomt, at de kom løbende i flok, jeg kunne næsten ikke nå at få kameraet frem, Anne-Lie! 🙂

      dax2

      Saturday, October 31, 2009 at 0:03 GMT+0000

  16. Flotte og landlige bilder. Sauer er allrighte dyr 😀 Og jeg ser at flere har bemerket noe om Fårikål… det er jo sesong for årets får, he-he!

    God helg!

    Eli Kristin

    Friday, October 30, 2009 at 23:07 GMT+0000

    • @Eli Kristin: I min barndom kunne man stadig mærke lidt til sæsonerne i butikkernes madvarer: Om efteråret kunne man få fasaner og harer og ænder hos fiskehandleren, og hos slagteren var der gæs. Får tror jeg ikke man kunne få ret mange steder dengang. Nu kan man købe det i gårdbutikker eller hos de store slagterbutikker.

      Man kan stadig mærke årstiderne på fisk: Hornfisk får man kun om foråret.

      dax2

      Saturday, October 31, 2009 at 0:06 GMT+0000

  17. Fortryllende historie om disse får

    TorAa

    Saturday, October 31, 2009 at 20:09 GMT+0000

    • Ja, TorAa, de er så søde og for sådan en som mig, der sjældent er nær dyr er det en stor opplevelse pludselig at stå tæt ved sådanne væsener som ikke vil noget ondt.

      dax2

      Saturday, October 31, 2009 at 22:34 GMT+0000

  18. Vandrande garnbutiker !! det blir väl lite som postorder, ullen kommer hem till dig. Nu delar jag inte en dels begeistring för fårkött men fina djur är det 🙂

    mia

    Sunday, November 1, 2009 at 18:24 GMT+0000

    • Den er fin: Omvandrende garnbutik! Vi kommer når de ringer, og vi skal bare lige klippes, så har du garn til en sweater 🙂

      Jeg tror – efter at have googlet opskrifter på fårekött – at hemmeligheden er, at kålifår står i lang tid. Det er uden tvivl meningen at det ligesom en fransk suppegryde får lov at stå i rigtig, rigtig lang tid, så det er mørt og får blandet smagen af kål (som er sundt) med köttets proteiner (som er gode for kroppen). Kött af får er i sig selv vanskeligt at tilberede uden at det giver en “ulden” smag, som man siger 🙂

      Det skulle undre mig om ikke en moderne kokk ville blande morøtter, løg og krydderurter i retten i en af de sidste timer inden servering 🙂

      dax2

      Sunday, November 1, 2009 at 18:43 GMT+0000

  19. Sauer er all righte dyr sier vi i Norge etter et politisk utsagn fra en som ingenting viste om FÅR .

    Som er samme dyr , i disse fårikål tider
    F.

    f.

    Sunday, November 1, 2009 at 23:43 GMT+0000

    • @f: Jeg kommer pludselig i tanke om første gang jeg så en fåreflokk, en skøn sommerdag i 1987 hvor vi kom kørende i en lille rød Fiat-bil, og så var vejen pludselig ulden 🙂 Vi måtte sætte farten ned og standse, men det gjorde jo ikke noget – det var dejligt vejr, det var smukt, – og det var i Norge omkring Dovre eller Røros. Hedder det en sauerflokk?

      dax2

      Monday, November 2, 2009 at 8:22 GMT+0000

  20. Mmmmm, fårikål og pinnekjøtt, lammekoteletter og helstekt lår med masse hvitløk – er sulten jeg.

    regnbuesting

    Wednesday, November 4, 2009 at 16:15 GMT+0000

    • Ja Regnbuesting – man bliver sulten af at snakke om får og lam 🙂 Og det du kalder pinnekjøt det gætter jeg er spidstegt eller grillet fårekød, som man i middelhavslande ofte får serveret helt varmt og sprødt til safran-ris med timian og dild-krydrede saucer af den mest vidunderlige slags 🙂

      dax2

      Wednesday, November 4, 2009 at 21:22 GMT+0000


Comments are closed.