Skriv løs

… og se nu at få det sagt ordentligt

Optimistisk reklame

Life Magazine 1950. Min mor har gemt dem i 59 år. De lå på loftet, min broder har fundet dem frem. Life Magazine var kendt for at være på forkant med teknologien. Jeg blev fuldstændig betaget af denne reklame for et selskab (General Electric), som producerede moderne teknik.

Og træsnit.

“Du kommer sikkert frem”.

Hvad der undrer mig er at jeg kunne holde kameraet så stille at denne exponering 1/15 sec. ikke er rystet. Der er “anti-ryste” software i kameraet, men det plejer ikke at virke særlig godt 🙂

Advertisement

Written by Donald

Tuesday, October 13, 2009 at 11:04 GMT+0000

Posted in Blogosofi

14 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Optimistisk? Det er, som man tager det. i betragtning af tiden og af, at det er en amerikansk reklame, kunne man også kalde det et usædvanligt eksempel på klædelig beskedenhed.

  – Hvis det altså ikke var, fordi “man” er ret sikker på, at firmaet aldrig ville have accepteret den oversættelse, hvis de havde tjekket den ordentligt.

  Rasmine

  Tuesday, October 13, 2009 at 18:35 GMT+0000

  • Hmmm … har oversætteren nu ikke ret til at være lidt kreativ og skælmsk?

   dax2

   Tuesday, October 13, 2009 at 22:33 GMT+0000

 2. Jo, men jeg tror ikke, kunden ville have sat pris på det i dette tilfælde, hvis han havde kunnet gennemskue det 🙂

  Rasmine

  Wednesday, October 14, 2009 at 5:07 GMT+0000

  • @Rasmine: Det tror jeg heller ikke, at kunden ville sætte pris på, men det kan være at oversætteren selv sætter sin pris 😉

   dax2

   Wednesday, October 14, 2009 at 7:19 GMT+0000

 3. – og for resten er jeg sikker på, at det ikke er tilsigtet, men bare en uprofessional oversættelse. Ja, jeg ved det: Jeg er miljøskadet!

  Rasmine

  Wednesday, October 14, 2009 at 5:09 GMT+0000

  • Hmmm … milieuskadet eller noget andet … det kan forresten også være en utrolig professional humor 😉

   Jeg kan jo “gå ind” i administration af webloggen og kigge på den version, som jeg rettede for at underholde den kære læser:

   Life Magazine 1950. Min mor har gemt dem i 59 år. De lå på loftet, min broder har fundet dem frem. Life Magazine var kendt for at være på forkant med teknologien. Jeg blev fuldstændig betaget af denne reklame for et selskab (General Electric), som producerede moderne teknik “og som vil sørge for at du kommer sikkert frem“. Og træsnit.

   Hmmm … nej, det kan man ikke bruge som bevis. Selv om jeg kan sætte tidsstempel på og vise revisionshistorien, så kan ingen vide om jeg tænkte “nej, det er ikke så morsomt”. Men så texten da, texten som hører til reklamen, og som jeg påståes at have oversat. Den handler slet ikke om at komme frem:

   General Electric, The Standard of Excellence, throughout the world … in industry and home[.]

   Midnight Sun
   Made by man!

   The giant, silvery airliner speeds through clouds floating in night skies … stars glistening above it … lights twinkling below. Now it banks and circles, gliding down to a huge path of light — the airport runway. General Electric floodlights have turned night into day and helped make the arrival safe, prompt. [Landing? Billedet forestiller da en take-off! Se på hældningen.]
   And those twinkling lights in the night — they are homes and buildings and thoroughfares made bright by General Electric lighting.
   The experience and services of the leading electrical manufacturer are within your reach. General Electric products for industries and homes are available everywhere. International Genelal Electric Company, Inc., New York.

   GENERAL * ELECTRIC
   U.S.A

   dax2

   Wednesday, October 14, 2009 at 7:42 GMT+0000

 4. Jeg synes det er rørende at din mor har gemt Life Magazine fra 1950! Det år blev jeg født 🙂 Gad vide hvad vi andre efterlader os, som vores efterkommere vil kigge på med undrende øjne om forhåbentlig mange år …

  Madame

  Wednesday, October 14, 2009 at 9:49 GMT+0000

  • Ja :M: vores moder var ellers omhyggelig med at smide alt ud. Hun havde også gemt et “maleri”, som jeg lavede i 4.klasse! Og mit håndarbejde fra 3. klasse! Der kommer måske mere om det senere, hvis det da ikke er for pinligt 🙂

   dax2

   Wednesday, October 14, 2009 at 11:35 GMT+0000

 5. Beklager slåfejlen – undertiden gør mine fingre sådan pr. automatik, fordi de efterhånden for det meste skriver engelsk.

  For resten er både for resten og forresten korrekt ifølge Retskrivningsordbogen.

  Din joke trængte ikke igennem, fordi jeg til daglig ser alt for meget af den slags, som er skrevet i ramme alvor.

  Rasmine

  Wednesday, October 14, 2009 at 10:03 GMT+0000

  • Ja Rasmine, både det ene og det andet “forresten” er rigtigt ifølge Corpus og ODS – selvfølgelig. Det var da bestemt ikke min hensigt at påpege en oversætternissefejl (Den øverste sætternisse må være en oversætternisse) 🙄

   Du satte mig på en hård prøve! Jeg var nødt til at tænke for at forstå din text, og så kunne jeg ikke lade være med at komme med nogle professionelle kommentarer 😀

   dax2

   Wednesday, October 14, 2009 at 11:32 GMT+0000

 6. Det er imponerende det arbeidet de la i illustrasjon for noen tiår siden. Her hadde kunstnere mulighet for en ekstrainntekt, eller det var kanskje dem som gav slipp på den frie kunsten, som lagde slike fine illustrasjoner. Bildet er utrolig detaljrikt. Spennende. Kjøpte meg nettopp ei gammel bok på loppemarked med tegninger i, fine og inspirerende.

  Turid

  Wednesday, October 14, 2009 at 10:09 GMT+0000

  • @Turid: Her i Danmark kom mange kunstnere frem fordi avisen Politiken havde et tillæg, “Magasinet”, om søndagen, som var fyldt med noveller, helsides litografier og mindre sider med underholdning for børn.

   Vi savner et sted, hvor unge mennesker kan udfolde deres kunst!

   Jeg tror at reklamebranchen stadig er glad for tegnere og grafiske talenter – og jeg tror også (men jeg er ikke sikker) at unge mennesker, som tager job i et reklamebureau ikke har så let ved også at komme ind på de toneangivende kunstudstillinger.

   dax2

   Wednesday, October 14, 2009 at 11:41 GMT+0000

 7. Jamen dog – var du nødt til at tænke? Det beklager jeg 😀

  Rasmine

  Wednesday, October 14, 2009 at 11:36 GMT+0000

  • @Rasmine: Beklagelse ikke nødvendig, lidt sproglig hjernegymnastik skader nok ikke 🙂

   dax2

   Wednesday, October 14, 2009 at 11:48 GMT+0000


Comments are closed.

%d bloggers like this: